Διεθνή

Οι εφημερίδες σήμερα Πέμπτη 5/02

Οι εφημερίδες σήμερα Πέμπτη 5/02
Οι εφημερίδες σήμερα Πέμπτη 5/02 Τι γράφουν οι εφημερίδες σήμερα Πέμπτη 5/02/2015 στα πρωτοσέλιδα τους

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Θράσος για το στεφάνι στα Ιμια"
 
Η εφημερίδα γράφει ότι "με απίστευτο θράσος, ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (στο οποίο ανήκει και η Νέα Δημοκρατία) Μανφριντ Βέμπερ χαρακτήρισε «τρελό» το γεγονός ότι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος πέταξε πάνω από τα Ιμια και έριξε στεφάνι για να τιμήσει τη μνήμη των τριών παλικαριών μας που υπερασπίστηκαν το εθνικό έδαφος".
 
ΕΘΝΟΣ: "Πολιορκία τη νύχτα από ΕΚΤ-Βερολίνο"
 
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με μια πρωτοφανή απόφασή της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προφανώς σε συνεννόηση με τους ισχυρούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ειδικώς του Βερολίνου, δεν θα δέχεται τα ελληνικά ομόλογα από τις 11 Φεβρουαρίου. Ουσιαστικά εκβιάζει την Αθήνα να έλθει σε συμφωνία μέσα σε μία εβδομάδα. Της απόφασης Ντράγκι προηγήθηκε το τελεσίγραφο της Γερμανίας για πλήρη συμμόρφωση της Ελλάδας με το Μνημόνιο".
 
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Χάραγμα!!!"
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα "η Νέα Τάξη Πραγμάτων προ των πυλών, ετοιμάζεται για το τελικό της βήμα πριν την οριστική υποδούλωση του ανθρώπινου Γένους και φέρνει το «χάραγμα της Αποκάλυψης», σαν είδος οικονομικής διευκόλυνσης και το χειρότερο. Πολλοί εκ των ανθρώπων είναι έτοιμοι να "πουλήσουν" την ελευθερία τους στην κυριολεξία για ένα πιάτο φαγητό".
 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Βόμβα Ντράγκι πιέζει τη ρευστότητα στις τράπεζες"
 
Η εφημερίδα γράφει ότι "αργά χθες το βράδυ η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι από τις 11 Φεβρουαρίου δεν θα δέχεται ως εγγύηση τα ελληνικά ομόλογα, παραπέμποντας τις τράπεζες στον Εκτακτο Μηχανισμό Χρηματοδότησης της Τραπέζης της Ελλάδος".
 
ΕΣΤΙΑ: "Λιτός βίος και νέοι φόροι"
 
Η εφημερίδα τονίζει "στην Ελλάδα με το 1,3 εκατομμύριο ανέργων, η νέα Κυβέρνηση φιλοδοξεί να δημιουργήσει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας δια του «λιτού βίου». Αραγε δεν καταλαβαίνουν ότι αν οι άνθρωποι παύσουν να ξοδεύουν, θα έχουμε περαιτέρω ύφεση και ακόμη μεγαλύτερη ανεργία;".
 
Η ΑΥΓΗ: "Πόλεμος θέσεων στο Βερολίνο"
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα "πολυσήμαντα μηνύματα προς την ελληνική κυβέρνηση απέστειλαν Μέρκελ και Σόιμπλε μια ημέρα πριν από το σημερινό τετ - α - τετ του Γερμανού υπουργού Οικονομικών με τον Ελληνα ομόλογό του Γ. Βαρουφάκη, ο οποίος προσέρχεται στο Βερολίνο με ορισμένα ισχυρά χαρτιά στις αποσκευές του".
 
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Ραντεβού στο Τείχος"
 
Η εφημερίδα υποστηρίζει "ψυχροπολεμικό σκηνικό στήνει η κυβέρνηση Μέρκελ με τη φράση «Οχι σε όλα» πριν από τη συνάντηση του Γ. Βαρουφάκη με τον ανυποχώρητο Β. Σόιμπλε. Η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη και η μονομαχία μεταξύ των δύο υπουργών θα είναι σκληρή. «Η Γερμανία μπήκε στη διαπραγμάτευση», επισημαίνει το Μαξίμου και απαντά ότι οι γερμανικές απαιτήσεις δεν συμβαδίζουν με την ετυμηγορία του ελληνικού λαού".
 
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Μετωπική σύγκρουση με το Βερολίνο"
 
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται Αθήνα και Βερολίνο, καθώς η γερμανική κυβέρνηση ζητεί την ανατροπή των προεκλογικών εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που απορρίπτει το Μέγαρο Μαξίμου. Χθες, παραμονή των συνομιλιών των υπουργών Οικονομικών των δύο χωρών στο Βερολίνο το Reuters αποκάλυψε έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του Euroworking Group".
 
Ο ΛΟΓΟΣ: "Θετικά μηνύματα για βιώσιμη λύση"
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα "το πρόγραμμά μας δεν απειλεί την Ευρώπη, διαβεβαίωσε ο Ελληνας πρωθυπουργός, μετά τη συνάντησή του με τον Γάλλο πρόεδρο. Μήνυμα Ολαντ για τέλος της λιτότητας, αλλά και για σεβασμό στους κανόνες της ΕΕ".
 
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Και η «συμφωνία» της νέας κυβέρνησης θα έχει αντιλαϊκούς όρους"
 
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το πρόγραμμα που θα φέρει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η νέα συμφωνία με τους δανειστές, ακόμη κι αν δεν ονομαστεί μνημόνιο, θα περιέχει αντιλαϊκούς όρους".
 
ΤΑ ΝΕΑ: "Ελεύθεροι πολιορκημένοι"
 
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε τροχιά σύγκρουσης με τη γερμανική πλευρά - και όσους την ακολουθούν - εισέρχεται η κυβέρνηση. Το Βερολίνο δημοσιοποίησε χθες τις προθέσεις του απαντώντας με ένα «όχι σε όλα» στα ελληνικά αιτήματα. Η κυβέρνηση κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να δεχθεί τη γερμανική θέση. Ωστόσο, όπως φάνηκε στον χθεσινό μαραθώνιο επαφών των Αλέξη Τσίπρα και Γιάνη Βαρουφάκη, η πλευρά των δανειστών επιμένει στον έναν ή στον άλλον βαθμό ότι πρέπει να τηρηθούν οι προηγούμενες συμφωνίες".
 
Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Η φράου και ο πρωτάρης"
 
Η εφημερίδα γράφει ότι "στο τετ-α-τετ της Ανγκελα με τον Αλέξη θα κριθεί η διαπραγμάτευση".
 
Kontranews: "ΟΧΙ του Αλέξη στο γερμανικό τελεσίγραφο Πάμε για σύγκρουση"
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα "με ένα περήφανο και πατριωτικό ΟΧΙ απαντάει ο Αλέξης Τσίπρας στο γερμανικό τελεσίγραφο για συνέχιση της κατοχής της χώρας μας από την τρόικα και την υπογραφή νέου προγράμματος λεηλασίας του δημόσιου πλούτου και της ιδιωτικής περιουσίας".
 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
 
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σε κρίσιμη καμπή οι διαπραγματεύσεις"
 
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με αισιοδοξία και ελπίδα ότι η ελληνική πλευρά κατέστησε σαφή την πρόθεσή της να υπάρξει συμφωνία-γέφυρα με τους εταίρους προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος ώστε να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, έφυγε ο Αλ. Τσίπρας από τα διαδοχικά ραντεβού με Γιούνκερ, Σουλτς και Ολάντ. Στον αντίποδα οι συνομιλητές του αν και εξέφρασαν τη στήριξή τους, ξεκαθάρισαν πως οι δεσμεύσεις πρέπει να γίνουν σεβαστές".
 
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Τείχος από το Βερολίνο"
 
Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε μετωπική σύγκρουση βρίσκεται πλέον η Αθήνα με το Βερολίνο, μετά το ξεκάθαρο «σκληρό» μήνυμα που έστειλε η γερμανική κυβέρνηση στη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας λέγοντας σε όλα «όχι» και ζητώντας και επιμόνως τήρηση των υποχρεώσεων και εγκατάλειψη των προεκλογικών δεσμεύσεων".