Life

Διάσημοι ηθοποιοί στους δρόμους κατά του νέου νομοσχεδίου της κυβέρνησης, «πάγωμα» γυρισμάτων ακόμα και σε σειρές

Διάσημοι ηθοποιοί στους δρόμους κατά του νέου νομοσχεδίου της κυβέρνησης, «πάγωμα» γυρισμάτων ακόμα και σε σειρές
Γνωστοί καλλιτέχνες βρέθηκαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του νέου νομοσχεδίου της κυβέρνησης στο Σύνταγμα.

Πλήθος γνωστών καλλιτεχνών και επώνυμων έδωσαν το παρόν στη μεγάλη συγκέντρωση του Συντάγματος που πραγματοποιήθηκε σήμερα μετά τις 12 το μεσημέρι η οποία αφορούσε μεταξύ άλλων την προστασία των πτυχίων τους και την υπαγωγή όλων των καλλιτεχνών στην μισθολογική βαθμίδα ΤΕ (τεχνολογική βαθμίδα).

Οι Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Σπύρος Μπιμπιλας, Τανια Τσανακλίδου, Λεωνιδας Κακούρης, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Νατασα Μποφίλιου, Αργύρης Πανταζάρας Πασχάλης Τσαρούχας, Βασίλης Μπισμπικης, Ορφεας Αυγουστίδης, Θανάσης Αλευράς, Ζετα Δούκα, Τζένη Θεωνα, όπως και άλλοι ηθοποιοί από τις σειρές, Τα νούμερα, μαύρο Ρόδο, Σασμο, αυτή η νύχτα μένει, είναι μερικοί από τους καλλιτέχνες που διαδήλωσαν στο Σύνταγμα.

mpismpikis

douka

pantazaras

stavloi

 

@dnews.gr Την αντίθεση του στο τελευταίο προεδρικό διάταγμα (85/2022) εκφράζει αυτή την ώρα ο καλλιτεχνικός κόσμος με συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος. Ζητούν την άμεση απόσυρση του νέου πλαισίου. Υποστηρίζουν ότι οι σπουδές τους οδηγούνται σε απαξίωση και δηλώνουν ότι δεν θα σταματήσουν μέχρι την τελική δικαίωση. #apolitiriolukeiou #kallitexnes #ithopoioi #ellada #fy #fygreece #greecetiktok #foryoupage ♬ πρωτότυπος ήχος - Dnews.gr

Σε ανακοίνωσή του το ΣΕΗ, αναφέρει: «Στο άγονο περιβάλλον που διαμορφώνει η Κυβέρνηση για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, συνεχίζουμε δυναμικά τις κινητοποιήσεις μας.

Ήδη γνωρίζουμε πως 50 θέατρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πάτρα (και άρα σχεδόν διπλάσιες στον αριθμό παραστάσεις που φιλοξενούνται σε αυτά) συμμετέχουν στην απεργία, ενώ στον οπτικοακουστικό τομέα 15 σήριαλ θα σταματήσουν τα γυρίσματα για δύο μέρες.

Στην απεργία συμμετέχουν και όλοι οι καθηγητές των δραματικών σχολών μετά τη συμμετοχή που ανακοίνωσε χτες το Σωματείο Ανώτερων Ιδιωτικών Σχολών».