Ελλάδα

Η&Μ: Η απάντηση της εταιρείας για το λουκέτο στο κατάστημα του Συντάγματος

Η&Μ: Η απάντηση της εταιρείας για το λουκέτο στο κατάστημα του Συντάγματος Φωτογραφία: EUROKINISSI
Η ΑΑΔΕ επέβαλε πρόστιμο και 48ωρο λουκέτο στο κατάστημα H&M στο Σύνταγμα για φορολογική παράβαση.

Για τεχνικές και ρυθμιστικές δυσκολίες κάνει λόγω η H&M μετά το 48ωρο λουκέτο της ΑΑΔΕ στο κατάστημα της εταιρείας στο Σύνταγμα.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε ορισμένες τεχνικές και ρυθμιστικές δυσκολίες με το σύστημα των ταμείων μας, λόγω των οποίων το κατάστημά μας στην οδό Ερμού 11 θα παραμείνει κλειστό για 48 ώρες (από 16/06/2024 έως 18/06/2024)».

Σημειώνεται ότι την Κυριακή, η ΑΑΔΕ επέβαλε πρόστιμο και 48ωρο λουκέτο κατάστημα στο Σύνταγμα αφού διαπίστωσε φορολογική παράβαση της ελληνικής θυγατρικής της H&M. Η παράβαση αφορούσε σε μη βεβαίωση 21.000 αποδείξεων.
Υπενθυμίζεται ότι το κατάστημα της H&Μ στην οδό Ερμού 11 στο Σύνταγμα είναι ο πυλώνας της εταιρείας, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2006 και διαθέτει δίκτυο 36 καταστημάτων.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η H&M αναφέρει πως «Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε ορισμένες τεχνικές και ρυθμιστικές δυσκολίες με το σύστημα των ταμείων μας, λόγω των οποίων το κατάστημά μας στην οδό Ερμού 11 θα παραμείνει κλειστό για 48 ώρες (από 16/06/2024 έως 18/06/2024). H κατάσταση αυτή υπέπεσε στην αντίληψή μας μέσω των ελληνικών φορολογικών αρχών. Οι τοπικές μας ομάδες εργάζονται σκληρά για να επιλύσουν το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό. Βρισκόμαστε σε στενό διάλογο με τον πάροχο συστήματος πληρωμών, αμέσως μόλις μας γνωστοποιήθηκε το θέμα. Είναι ύψιστη προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή να βρούμε τα αίτια και να φροντίσουμε ότι η κατάσταση θα διευθετηθεί άμεσα και δεν θα επαναληφθεί».

Σύμφωνα με το ΓΕΜΗ πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου είναι εξουσιοδοτημένος από το διοικητικό συμβούλιο για τη λειτουργία της ελληνικής θυγατρικής και είναι ο Τhomas Antoine Estrany, ως country manager.

@anastasiageorgako8 ❌ΣΟΚ / ΠΡΟΣΤΙΜΟ H&M Greece @H&M ❌ΚΛΕΙΣΤΟ❌ ??? #foryoupage #fyp #foryou ♬ πρωτότυπος ήχος - Anastasia Georgakopo