Life

Πώς θα καταλάβεις το κρέας ότι είναι φρέσκο και όχι από την... προηγούμενη Τσικνοπέμπτη

eurokinissi eurokinissi
Μία έντονη κινητικότητα παρατηρείται αυτές τις μέρες σε σούπερ μάρκετ και κρεοπωλεία με τους καταναλωτές να «τρέχουν» να ψωνίσουν κρέατα ενόψει Τσικνοπέμπτης.

Ιδιαίτερη αύξηση στην κίνηση παρατηρείται στα κρεοπωλεία όλης της χώρας με τους καταναλωτές να σπεύδουν να προμηθευτούν «πολεμοφόδια» ενόψει Τσικνοπέμπτης. Κάθε χρόνο όμως, έτσι και φέτος θα υπάρξουν ορισμένοι κρεοπώλες που θα προσπαθήσουν να σας πουλήσουν «ολόφρεσκο» κρέας που όμως δεν θα είναι.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στην αγορά του κρέατος προκειμένου να μην σας πιάσουν «κότσο». Πώς όμως θα καταλάβετε ότι ένα κομμάτι είναι φρέσκο και όχι... από την προηγούμενη Τσικνοπέμπτη;

Όλα τα κρεατοσκευάσματα περιέχουν μια ετικέτα στην οποία αναγράφεται η ημερομηνία παραγωγής και λήξης του προϊόντος. Με αυτόν τον τρόπο ο καταναλωτής μπορεί εύκολα να διακρίνει κατά πόσο είναι φρέσκο το κρέας το οποίο έχει αγοράσει.

Επίσης ένας ακόμη πολύ εύκολος τρόπος για να αντιληφθεί ο καταναλωτής το φρέσκο κρέας είναι το χρώμα. Το χρώμα θα πρέπει να είναι απαλό ροζ, με μία σχετική υγρασία χωρίς όμως να φτάνει να γίνεται υγρό ή ιδιαίτερα λιπαρό.