Life

Η περιπέτεια της Ράικα: Ο σκύλος χάθηκε στην Ελλάδα, βρέθηκε στη Σερβία έπειτα από ένα χρόνο

Η περιπέτεια της Ράικα: Ο σκύλος χάθηκε στην Ελλάδα, βρέθηκε στη Σερβία έπειτα από ένα χρόνο Φωτογραφία: FACEBOOK
«Η πίστη μπορεί να μετακινήσει βουνά». Με αυτή τη φράση ο κηδεμόνας της Ράικα ανακοίνωσε το αίσιο τέλος της περιπέτειας που είχε ο σκύλος του. Ένα χρόνο αφού χάθηκε στην Ελλάδα, εντοπίστηκε στη Σερβία.

Η Ράικα χάθηκε τον Απρίλιο του 2023 στους Κήπους Έβρου και εντοπίστηκε περίπου 1.000 χιλιόμετρα μακριά, στα σύνορα της Σερβίας με τη Βοσνία- Ερζεγοβίνη. Εκεί τη βρήκαν φιλόζωοι και ο κτηνίατρος που εξέτασε τον σκύλο εντόπισε το τσιπ με τα στοιχεία του Γάλλου κηδεμόνα της.

Πριν από ένα χρόνο ο Ρεμί Νταρζέρ, που ταξίδευε με ποδήλατο, έφτασε στην Ελλάδα. Η Ράικα ήταν μαζί του, μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο καλάθι. Στις 7 Απριλίου 2023 η μόλις ενός έτους Ράικα τρόμαξε από αδέσποτα σκυλιά και απομακρύνθηκε τρέχοντας προς τους Κήπους Έβρου.

Ο κηδεμόνας της αναζητούσε τη Ράικα για περίπου ένα μήνα στην Αλεξανδρούπολη, όπου αναζητούσε το κατοικίδιό του με τη βοήθεια εθελοντών, ανάμεσά τους η Δώρα Κυριακίδου.

«Τυπώσαμε αφίσες με τη Ράικα και ηχογραφήσαμε το σφύριγμα και την κόρνα ποδηλάτου του Ρεμί στα οποία ανταποκρινόταν για να μπορούμε να την "φωνάζουμε" μ' αυτά. "Χτενίσαμε" μεγάλη περιοχή ψάχνοντάς την και χωρίς να χάνουμε την ελπίδα ότι θα την βρούμε, παρά την αγωνία μας ότι αν πήγαινε σε ορεινές περιοχές, θα κινδύνευε από επιθέσεις λύκων», περιέγραψε η κ. Κυριακίδου στο ΑΠΕ- ΜΠΕ.

Έπειτα από ένα μήνα, ο Ρεμί Νταρζέρ αναγκάστηκε να επιστρέψει στη Γαλλία δίχως τον σκύλο του. Τελικά, ένα χρόνο μετά την εξαφάνισή της η Ράικα εντοπίστηκε στη Σερβία, κοντά στα σύνορα με τη Βοσνία- Ερζεγοβίνη.

«Όταν βρέθηκαν μέσω του τσιπ τα στοιχεία του Ρεμί Νταρζέρ και επικοινώνησαν τηλεφωνικά μαζί του, τρελάθηκε. Απ’ ό,τι μου είπε, θα πάει την προσεχή Παρασκευή ή το Σάββατο για να την παραλάβει», συμπλήρωσε η Δώρα Κυριακίδου.

Με μια ανάρτηση στο Facebook, ο Γάλλος κηδεμόνας της Ράικα ανακοίνωσε τα ευχάριστα νέα. «Με χαρά και συγκίνηση σας ανακοινώνω ότι η Ράικα βρέθηκε στη Σερβία», έγραψε και ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν. «Η πίστη μπορεί να μετακινήσει βουνά», συμπλήρωσε.

{https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02zVJVDJJ22cjUa2DMa865ry3YiXjvxkssdBdzgCEJMKSmwHaDqvWd89haELHSxcTYl&id=100092000075919}