Ελλάδα

Πετρούπολη: Έξωση ηλικιωμένων με λοστούς, απειλές και δηλητηρίαση του σκύλου τους

Πετρούπολη: Έξωση ηλικιωμένων με λοστούς, απειλές και δηλητηρίαση του σκύλου τους Φωτογραφία: Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών
Όσα καταγγέλει στο Dnews η κόρη των ηλικιωμένων που είναι αντιμέτωποι με έξωση από την πρώτη τους κατοικία στην Πετρούπολη.

Δικαστικός επιμελητής συνοδευόμενους από «μπράβους», κακοποίηση σκύλου, απειλές και απόπειρα εκφοβισμού. Σοκάρουν τα όσα καταγγέλλει η κόρη ηλικιωμένων, για τις πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί προκειμένου να τους κάνουν έξωση από το σπίτι τους, στην Πετρούπολη.

Για την υπόθεση έχουν γίνει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από πολίτες, φορείς και τη δημοτική αρχή έξω από το σπίτι των ηλικιωμένων το προηγούμενο διάστημα, προκειμένου να αποτραπεί η έξωση. Τώρα, ήρθαν στο φως και οι καταγγελίες της οικογένειας για δύο περιστατικά κακοποίησης σε βάρος του σκύλου τους, με τη μία να αφορά δηλητηρίαση με ποντικοφάρμακο.

«Παράνομος ο πλειστηριασμός»

Το σπίτι των δύο ηλικιωμένων- που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας- στην οδό Ναϊάδων στην Πετρούπολη κατέληξε στα χέρια fund διαχείρισης «κόκκινων» δανείων και βγήκε σε πλειστηριασμό, στον οποίο το αγόρασε μία ξενοδοχειακή εταιρεία.

«Είναι παράνομος ο πλειστηριασμός», καταγγέλλει η κόρη των ηλικιωμένων, μιλώντας στο Dnews. Η συμφωνία που είχε γίνει αρχικά με το fund προέβλεπε ότι η οικογένεια θα κατέβαλε 25.000 ευρώ στις 12/12/22 και άλλα τόσα στις 12/2/23.

«Πέντε εργάσιμες ημέρες πριν από την πρώτη δόση μας ζητάνε να καταβάλουμε 35.000 ευρώ στις 12 Δεκεμβρίου 2022 και 17.000 ευρώ στις 12 Ιανουαρίου 2023. Τους είπαμε ότι είχαμε 29.000 ευρώ, δεν το δέχθηκαν και προχώρησαν σε πλειστηριασμό. Δεν είχαν στείλει ούτε τη διαταγή πληρωμής, για να κάνουμε διακοπή», περιγράφει η κόρη της οικογένειας.

Στην πρώτη φάση του πλειστηριασμού δεν υπήρξε πλειοδότης, ούτε στη δεύτερη, που έγινε χωρίς ενημέρωση, σημειώνει. Έπειτα από 29 ημέρες έκαναν την τρίτη φάση και το αγόρασε μία ξενοδοχειακή εταιρεία.

«Κάναμε ανακοπή για τον πλειστηριασμό, εναντίον του πλειοδότη, του fund και όλων των εμπλεκομένων. Θα εκδικαστεί το 2030. Ο δικηγόρος του fund είπε ευθέως ότι δεν τον ενδιαφέρει η απόφαση», δηλώνει.

Παράλληλα, η οικογένεια έκανε ασφαλιστικά μέτρα που θα μπλοκάρει οποιαδήποτε ενέργεια της άλλης πλευράς. Τα ασφαλιστικά μέτρα εκδικάστηκαν στις 3 Ιουλίου και αναμένουν την έκδοση της απόφασης.

Δηλητηρίασαν τον σκύλο με ποντικοφάρμακο

«Από τον Ιανουάριο του 2024 άρχισε να ενοχλεί ο δικαστικός επιμελητής. Στην αρχή με τηλεφωνήματα. Στις 12 Μαρτίου ήρθε για πρώτη φορά στο σπίτι με "μπράβους". Ο σκύλος εξαγριώθηκε, γιατί χτυπούσαν τα κάγκελα. Με απειλούσε με μηνύματα ότι θα φωνάξει τις φιλοζωικές για να μου πάρουν τον σκύλο, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί», περιέγραψε η κόρη των ηλικιωμένων.

«Την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου με ενημέρωσε ότι θα έρθει την 1η Απριλίου και να έχω απομακρύνει την σκύλο. Την 1η Απριλίου δηλητηρίασαν τον σκύλο με ποντικοφάρμακο», συνεχίζει η γυναίκα. Ένα μικρό κομμάτι ποντικοφάρμακο βρέθηκε στον κυνόδοντα του ζώου, κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

«Έκανε εμετούς με αίμα, παραλίγο να χάσουμε τον σκύλο. Όταν βγήκα από το κτηνιατρείο, η δικηγόρος μου είπε ότι την πήραν τηλέφωνο από το fund και της είπαν να μην κάνουμε μήνυση γιατί αυτοί είναι φιλόζωοι. Καρφώθηκαν μόνοι τους. Εννοείται έκανα μήνυση κατά αγνώστων», συμπληρώνει.

«Μάλλον δεν ήξεραν πόσα κιλά ήταν ο σκύλος, ήταν πάνω από 80 εκείνη την εποχή. Το ποντικοφάρμακο ήταν ισχυρό, γιατί έδρασε αμέσως, αλλά δεν τον σκότωσε λόγω των κιλών του», εκτιμά.

«Είχε έρθει να πάρει τον σκύλο, καθαρός εκφοβισμός»

Αυτό δεν ήταν το μόνο περιστατικό που καταγγέλλει, σχετικά με τον σκύλο της οικογένειας. Τη δεύτερη φορά, σύμφωνα με την κόρη των ηλικιωμένων, στόχος ήταν να πάρουν το ζώο από το σπίτι, προκειμένου να τους εκφοβίσουν.

«Στις 15 Μαΐου ήρθε ξανά ο δικαστικός επιμελητής με 4-5 “μπράβους”, έναν κλειδαρά και έναν υποτιθέμενο εκπαιδευτή ζώων. Άνοιξαν την πόρτα της αυλής, πλησίασαν τον σκύλο και πιθανότατα του έδωσαν κάποιο ήπιο υπνωτικό. Έξω από το σπίτι ήταν παρκαρισμένο αυτοκίνητο με κλουβί. Ευτυχώς με ειδοποίησε γείτονας και πήγα», περιγράφει.

«Είχε έρθει για να πάρει τον σκύλο, ήταν καθαρός εκφοβισμός», συμπληρώνει.

Ο σκύλος, που είναι 10 ετών, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα μετά τη δηλητηρίαση με ποντικοφάρμακο και κατέληξε πολλές φορές σε νοσοκομείο ζώων. «Ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ, έσπασε ένα αγγείο στη μύτη, κάποια στιγμή αιμορραγούσε επί επτά ώρες. Κινδυνεύσαμε να τον χάσουμε για δεύτερη φορά στις 18 Μαΐου», επεσήμανε η νεαρή γυναίκα και συμπλήρωσε ότι από πάνω από 80 κιλά, ο σκύλος κάποια στιγμή έμεινε 58.

Η οικογένεια έχει κάνει ασφαλιστικά μέτρα και για αυτή την πτυχή της υπόθεσης, τα οποία θα εκδικαστούν τον Οκτώβριο. Φιλοζωικές οργανώσεις έχουν ζητήσει να διερευνηθούν άμεσα οι καταγγελίες για την κακοποίηση του σκύλου.

{https://www.facebook.com/StraySoulsOfMandra/posts/pfbid02pAh73FTLhsyFNTuiupnLTyjxfxHdy8ypRGarCsHGVFEsp4DcCMQRvHK9vunX9r8zl}

«Δεν περίμενα ότι θα υπήρχε τέτοια αλληλεγγύη»

Οι προσπάθειες του δικαστικού επιμελητή να κάνει έξωση στην οικογένεια δεν σταμάτησαν. Στις 25 Ιουλίου «ήρθε ξανά με “μπράβους”, κλειδαρά και ομάδα ΟΠΚΕ», αναφέρει η κόρη των ηλικιωμένων.

«Μέχρι να φτάσω είχαν μπει στο σπίτι, στο πάνω διαμέρισμα. Είχαν ανοίξει με λοστό το παντζούρι και το παράθυρο», συμπληρώνει.

«Ακούς τέτοιες ιστορίες, όπως της Ιωάννας Κολοβού και λες “έλα μωρέ, δεν γίνονται αυτά”. Να που γίνονται αυτά και χειρότερα», παρατηρεί, συνοψίζοντας τα όσα βιώνει η οικογένειά της.

Την ίδια ώρα, της έχει προκαλέσει εντύπωση η στάση άλλων πολιτών, που έχουν βρεθεί στο πλευρό των γονιών της πολλές φορές. «Δεν περίμενα ότι θα υπήρχε τέτοια αλληλεγγύη από τον κόσμο», καταλήγει.

{https://www.facebook.com/petroupoligov/posts/pfbid0FWE1ZZKwsMqh6v5B4RivZdiz5N731gzCD6Fx9dLVzSXu9x91QLe9Qe6tqJwAeUMhl}

NETWORK