Life

Η εναλλακτική συνταγή για μαγειρίτσα με μανιτάρια

Η εναλλακτική συνταγή για μαγειρίτσα με μανιτάρια
Σε όσους δεν αρέσει η κλασική μαγειρίτσα υπάρχουν λύσεις. Η μαγειρίτσα με μανιτάρια είναι σίγουρα πιο υγιεινή και πλούσια σε πρωτεΐνη.

Η μαγειρίτσα δεν αρέσει σε όλους για το βράδυ της Ανάστασης και τα τελευταία χρόνια η εναλλακτική συνταγή με μανιτάρια κερδίζει όλο και περισσότερους.

Μάλιστα κερδίζει έδαφος και ανάμεσα σε όσους καταναλώνουν κρέας.

Μεγάλο Σάββατο με την μαγειρίτσα να έχει την τιμητική της στο οικογενειακό τραπέζι μετά το Χριστός Ανέστη.

Κατά την εθιμοτυπική παράδοση, η μαγειρίτσα είναι το πρώτο πιάτο με κρέας που τρώνε οι πιστοί μετά τη νηστεία της Σαρακοστής, με κύρια συστατικά εντόσθια αρνιού, άνηθο και ρύζι.

Ο λόγος που τρώνε οι πιστοί μαγειρίτσα κάθε Μεγάλο Σάββατο είναι για να μεταβεί ο οργανισμός ομαλά από την αποχή από το κρέας στην κρεατοφαγία της Κυριακής του Πάσχα.

Η συνταγή για μαγειρίτσα με μανιτάρια

Για τη μαγειρίτσα:

  • 1 κιλό ποικιλία ελληνικών μανιταριών
  • 500γρ. σέσκουλα
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κούπα λευκό κρασί
  • 1/2 κούπα αμύγδαλα λευκά
  • 4 κούπες ζωμός λαχανικών
  • 1 κούπα πλιγούρι βρασμένο
  • 1 ματσάκι καυκαλήθρες
  • 1/2 ματσάκι άνηθος
  • Κατίκι Δομοκού
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι-πιπέρι