Life

Αυτός είναι ο λόγος που δεν χάνετε κιλά παρά την δίαιτα

Αυτός είναι ο λόγος που δεν χάνετε κιλά παρά την δίαιτα Φωτογραφία: Fuu J on Unsplash
«Το λίπος καίγεται σε φωτιά υδατανθράκων» προειδοποιούν οι ειδικοί που βάζουν τέλος στον νο.1 μύθο: Oι δίαιτες με λίγους ή χωρίς υδατάνθρακες, δεν είναι πιο αποτελεσματικές από μια ισορροπημένη διατροφή!

Ας αρχίσουμε από τα βασικά! Καταρχήν δεν είναι όλοι οι υδατάνθρακες ίδιοι.

Ανάλογα με την περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες, οι υδατάνθρακες διασπώνται σε σάκχαρα με αργότερο ή ταχύτερο ρυθμό. Προσπαθήστε να τρώτε το σωστό είδος υδατανθράκων, περιορίζοντας τα επεξεργασμένα προϊόντα ζύμης, τα ροφήματα με ζάχαρη και τα αναψυκτικά που περιέχουν πολλές κενές θερμίδες.

Στη θέση τους προτιμήστε ψωμί ολικής αλέσεως, καστανό ρύζι, κινόα, αμυλώδη λαχανικά (πατάτες, γλυκοπατάτες, σκουός, καλαμπόκι) και όσπρια. Περιέχουν περισσότερες φυτικές ίνες, που αποτρέπουν τις αυξομειώσεις του σακχάρου στο αίμα και προλαμβάνουν τις λιγούρες.

Οι υδατάνθρακες είναι η καλύτερη πηγή ενέργειας για το σώμα σας. Αν δεν έχετε αρκετή ενέργεια, είναι πολύ πιθανό να έχετα χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας.

Ποντάρετε λοιπον σε υγιεινές πηγές υδατανθράκων - που περιέχουν θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες όπως φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σίδηρο και φολικό οξύ - και μην κόψετε... τα πάντα.

Αυτό που πολλοί δεν ξέρουν είναι πως η μειωμένη ή μηδενική πρόσληψη υδατανθράκων στη διατροφή μας, με σκοπό τη μείωση του σωματικού λίπους, έχει ακριβώς το αντιθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιθυμούμε!

Οι διεργασίες που οδηγούν στην καύση του λίπους ως κύρια πηγή ενέργειας προϋποθέτουν την παρουσία υδατανθράκων. Αν αυτοί δεν υπάρχουν, ο οργανισμός παρακάμπτει το λίπος και χρησιμοποιεί τις πρωτεΐνες με όλες τις αρνητικές συνέπειες αυτού!!