Life

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: Πώς γίνεται η μεταμόρφωσή του για τη «Φάλαινα» - «Μένω ακίνητος 2 ώρες»

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: Πώς γίνεται η μεταμόρφωσή του για τη «Φάλαινα» - «Μένω ακίνητος 2 ώρες»
Οι δημιουργοί της στολής του Δαδακαρίδη περιγράφουν πώς την κατασκεύασαν.

Sold out ήταν η πρεμιέρα της παράστασης «Φάλαινα», στο θέατρο Νέος Ακάδημος, που ήδη συζητιέται ιδιαίτερα λόγω και της μεταμόρφωσης του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη για τις ανάγκες του πρωταγωνιστικού ρόλου.

Ο ηθοποιός υποδύεται τον «Τσάρλι», ρόλος που χάρισε το Όσκαρ Α Ανδρικού ρόλου στον Μπρένταν Φρέιζερ. Και παρότι πρέπει να μένει ακίνητος δύο ώρες για τη μεταμόρφωσή του, ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης εξήγησε ότι περισσότερο τον δυσκολεύει αυτά που διαπραγματεύεται ο ήρωας.

Η μεταμόρφωση «πρακτικά έχει μία δυσκολία. Χρειάζεται να κάτσεις δύο ώρες ακίνητος. Το τι εκπροσωπεί αυτός ο ήρωας είναι πολύ σημαντικό, αυτό είναι λίγο μη υποφερτό ακόμα μέσα μου συναισθηματικά. Αλλά είναι μια πολύ ωραία ιστορία», δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης, μετά την πρεμιέρα, στην κάμερα του «Breakfast@Star».

Σε αυτό τον ρόλο τον κέρδισε «ότι μιλάει για τους ανθρώπους, που θεωρούμε δεδομένο ότι αύριο θα είμαστε εδώ. Δεν πρέπει να παίρνουμε τίποτα ως δεδομένο, πρέπει να παλεύουμε καθημερινά για τα ιδανικά μας και για αυτά που αγαπάμε. Αυτό νομίζω ότι κάνει και αυτός ο ήρωας, αλλά με τον αντίθετο τρόπο», εξήγησε.

Την πρώτη φορά που είδε τον εαυτό του στον καθρέφτη με τη στολή και το μακιγιάζ για την παράσταση «ξαφνιάστηκα, αλλά περισσότερο συγκινήθηκα. Γιατί είναι δύσκολο να φαντάζεσαι ότι ένας άνθρωπος για την αγάπη μπορεί να φτάσει στο τέρμα με έναν τέτοιο τρόπο», δήλωσε.

Όσο για το αν κουράζεται επί σκηνής, λόγω της μεταμόρφωσης, απάντησε: «Όχι, η ζωή μου έξω με κουράζει περισσότερο».

«Είναι μια ιστορία για την ανθρώπινη μοναξιά και πώς οι άνθρωποι για τον έρωτα μπορούν να θυσιάσουν και τον ίδιο τους τον εαυτό και τη ζωή τους, ανεξάρτητα από τον χρόνο, την πίστη, το φύλο ή οτιδήποτε πάμε να τους βάλουμε σε ταμπέλα, μιας και ο έρωτας είναι ένα συναίσθημα πάνω από όλους μας. Όταν μας επισκέπτεται, σταματάει ο χρόνος», δήλωσε ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης στην εκπομπή «Buongiorno», για την παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί.

Για τη μεταμόρφωση επεσήμανε πως «Οφείλουμε ένα τεράστιο “ευχαριστώ” στον Γιώργο και τον Ρούλη Αλαχούζο για την υπέροχη δουλειά που έκαναν. Στον Άρη Βερέμη που βοηθάει πολύ. Η προετοιμασία κράτησε 6 μήνες».

Περισσότερο τον δυσκολεύει «αυτό που διαπραγματεύεται ο ήρωας. Η μεταμφίεση είναι μία οργάνωση που κάνει ο καθένας με τους ανθρώπους που βοηθούν. Αυτά που διαπραγματεύεται ο ήρωας με δυσκολεύουν πολύ περισσότερο», επεσήμανε.

Ερωτηθείς για τα κοινά στοιχεία του με τον «Τσάρλι», απάντησε: «Αγαπάω με τον ίδιο τρόπο. Νομίζω ότι θα έφτανα στα όρια για κάτι που αγαπάω. Πλέον συγχωρώ, πιο μικρός ήμουν ανώριμος και δεν το είχα σαν επιλογή. Θεωρούσα ότι έπρεπε να με συγχωρούν όλοι οι άλλοι. Τώρα τους συγχωρώ όλους εγώ».

Η στολή του Δαδακαρίδη έχει ψυκτικό σύστημα

Ο ένας από τους ανθρώπους πίσω από τη μεταμόρφωση του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, ο Γιώργος Αλαχούζος, περιέγραψε τις δυσκολίες του εγχειρήματος και εξήγησε ότι η στολή του ηθοποιού διαθέτει ψυκτικό σύστημα.

«Φτιάξαμε διάφορες πατέντες. Ειδικά η στολή του να είναι ελαφριά και να μπορεί να ανασάνει. Είχε ψυκτικό σύστημα μέσα, να δροσίζεται. Μας πήρε κανένα δίμηνο», δήλωσε στην εκπομπή «Buongiorno».

«Η μεγάλη δυσκολία ήταν πρώτον στο προγούλι- λαιμό, να είναι κάποια κομμάτια επαναχρησιμοποιούμενα, που δεν γίνεται στις ταινίες. Αυτά που δεν είναι επαναχρησιμοποιούμενα είναι τα μάγουλά του. Αποτελείται το πρόσωπό του από πέντε κομμάτια. Ο λαιμός, τα μάγουλα, κάτω από το πηγούνι και ένα στον σβέρκο», περιέγραψε.

«Η στολή μπαίνει σε σχεδόν χρόνο dt, σε 5-10 λεπτά. Αλλά το πρόσωπο θέλει 1-1,5 ώρα. Είναι ίσως το πιο ρίσκο θεατρικό που έχουμε κάνει ποτέ. Είμαστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα. Έπρεπε να απλοποιήσουμε πράγματα, λόγω του ότι είναι θέατρο», κατέληξε ο Γιώργος Αλαχούζος.