Life

Akis’ Food Tour 19/05: Το μαγικό ταξίδι του Άκη στην Κομοτηνή

Akis’ Food Tour 19/05: Το μαγικό ταξίδι του Άκη στην Κομοτηνή
H εκπομπή με τον Άκη Πετρετζίκη που μας δείχνει την πιο νόστιμη πλευρά της Ελλάδας είναι στον Alpha και στο επεισόδιο της Κυριακής η στάση είναι στην Κομοτηνή.

Στην μαγική Κομοτηνή, μας ταξιδεύει Ο Άκης Πετρετζίκης στο επεισόδιο της Κυριακής (19/05) και η ξενάγηση ξεκινάει με πρωινή μπουγάτσα.Γνωρίζατε ότι οι κάτοικοι της Κομοτηνής αγαπούν τη μπουγάτσα όσο οι Θεσσαλονικείς; Μόνο στο κέντρο της πόλης υπάρχουν πάνω από 30 μπουγατσατζίδικα. Στα μικρά στενάκια της παραδοσιακής αγοράς, ο αγαπημένος μάγειρας ξετρυπώνει τους μάστορες που κρύβονται πίσω από τη φημισμένη γαστρονομία της πόλης.

Δοκιμάζει παστουρμαδόπιτα σε έναν μικρό ξυλόφουρνο, μπαίνει στο πιο μεγάλο εργαστήριο σουτζούκ λουκούμ που έχει δει στη ζωή του, ενθουσιάζεται με τη γεύση του ισκεντέρ κεμπάπ και κάνει βόλτα στη γειτονιά με τα τενεκετζίδικα. Στο πιο παλιό μαγειρείο της πόλης ξυπνούν αναμνήσεις με την πρώτη πιρουνιά: τρώει μετά από χρόνια τζιγεροσαρμά, ένα ανοιξιάτικο φαγητό που αγαπούν πολύ οι κάτοικοι της Βόρειας Ελλάδας.

Την επόμενη μέρα, συναντά έξω από την πόλη, τον Κώστα και την Αγγελική και μαθαίνει όλα τα μυστικά για τα βότανα της Ροδόπης. Το επεισόδιο κλείνει με ένα μεγάλο τραπέζι που έχει όλη την «Κομοτηνή στο πιάτο».

Οικοδεσπότες είναι η Θεανώ, ο Ζαφείρης, ο Μεχμέτ, η Τζαχιδέ και η Κυριακή, μια παρέα ντόπιων Κομοτηναίων που συγκέντρωσαν σε ένα βιβλίο μαγειρικής συνταγές από τις 20 διαφορετικές πληθυσμιακές ομάδες που κατοικούν στην περιοχή. Δοκιμάζει θρακιώτικους ντολμάδες με λάχανο τουρσί, πομάκικο ακτμά (κοτόπουλο με κρέπες), κρεατόπιτα μηλίνα, τσι κιοφτέδες, σαλάτα μπεζερκένι και πολλά άλλα άγνωστα πιάτα.

Akis Food Tour 2 01667

Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί με τον Άκη τη μαγεία της Κομοτηνής! Συντονιστείτε για ένα ξεχωριστό επεισόδιο! Μεθαύριο Κυριακή 19 Μαΐου , στις 20.00, από τον ALPHA.

Δείτε εδώ το trailer:

{https://www.youtube.com/watch?v=fBDfJ9NHWvQ}