Life

Coldplay: 8 πράγματα που (ίσως) δεν ξέρετε για τη βρετανική μπάντα

Coldplay: 8 πράγματα που (ίσως) δεν ξέρετε για τη βρετανική μπάντα Φωτογραφία: EPA/Mads Claus Rasmussen
Αστείες, περίεργες και σπάνιες πληροφορίες για τους Coldplay πριν τους δεις live.

Οι Coldplay έρχονται σε λίγα 24ωρα στην Αθήνα. Το ΟΑΚΑ θα γεμίσει το Σάββατο και την Κυριακή και ήρθε η ώρα να μάθεις 10 πράγματα για τη μπάντα πριν τη δεις live

1. Tο όνομά τους δεν ήταν πάντα Coldplay

Η μπάντα δημιουργήθηκε το 1996 όταν ο Κρις Μάρτιν γνώρισε εντελώς τυχαία, όπως ο ίδιος επιμένει να λεέι, τον κιθαρίστα Jonny Buckland στο πανεπιστήμιο στο Λονδίνο. Τότε ήταν γνωστοί ως Pectoralz. Όταν μπήκε ο μπασίστας Guy Berryman στη μπάντα το όνομα έγινε Starfish και με την είσοδο του ντράμερ και back vocalist Will Champion τότε το 1998, έγιναν οι Coldplay. (Και αν αυ΄το το ξέρατε οι πληροφο΄ριες που ακολουθούν είναι ακόμα καλύτερες).

2. Ο φόβος των Coldplay γα τους περίεργους αριθμούς

Η μπάντα μπάντα αισθανόταν περίεργα με κάποιους αριθμούς στα άλμπουμ τους. Είχαν πει ότι ο 5ος θα ήταν ένας εφιάλτης. Η επιτυχία όμως του «Mylo Xyloto» τους απέδειξε ότι έκαναν λάθος.

3. Η μέρα St. Odes

Η 13η Ιανουαρίου είναι γνωστή στους φανς των Coldplay ως St.Odes day. Η ημέρα τιμά την 13η Ιανουαρίου του 2006. Τότε ένας φαν, που είχε αγοράσει το original «Ode to Deodorant» το πρώτο τραγούδι των Coldplay, που γράφτηκε ως αστείο, σε demo κασέτα από το Ebay, διέρρευσε το τραγούδι τους στο ίντερνετ.

4. Ο Κρις Μάρτιν μπορεί να τραγουδήσει ανάποδα…σχεδόν

Ο frontman των Coldplay, ο Κρίς Μάρτιν χρειάστηκε να μάθει να τραγουδά το The Scientist, ανάποδα για το βίντεοκλιπ που σκηνοθέτησε ο Jamie Thraves. Σύμφωνα με το MTV ο Μάρτιν έμαθε να κάνει τις φωνητικές κινήσεις για να βοηθήσει στη δημιουργία της εντύπωσης ότι όντως τραγουδούσε ανάποδα.

5. Το πρώτο τους τραγούδι ήταν για αποσμητικό

Το πρώτο τραγούδι των Coldplay που γράφτηκε και τραγουδήθηκε επί σκηνής ήταν για μυρωδιές και αποσμητικά. Ο τίτλος του ήταν «Ode to Deodorant». Ξεκίνησε ως αστείο και έγινε τεράστια επιτυχία όμως.

6. Οι Coldplay έχουν παίξει για τον Στιβ Τζομπς

Οι Coldplay τραγούδησαν σε μία επιμνημόσυνη τελετή προς τιμήν του Στιβ Τζομπς για να εκφράσουν το ευχαριστώ τους για τη στήριξή του κατά τη διάρκεια της ζωής του.

7. Η πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση έγινε τον Μάιο του 2000

Οι Coldplay εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο στην τηλεόραση στο σόου του John Holland «Later With...». Εκεί έπαιξαν το «Yellow». Δύο χρόνια αργότερα πήραν το πρώτο τους Grammy.

{https://www.youtube.com/watch?v=ctRwoyCNb4c}

8. O Κρις Μάρτιν έχει παίξει σε ταινία

Ο Κρις Μάρτιν έχει κάνει μία καμέο εμφάνιση στην κωμωδία «Shaun of the Dead« πλάι στον επί πολλά χρόνια φίλο του Simon Pegg.

{https://www.youtube.com/watch?v=dhCHxL1NCEg}