Life

Οι Coldplay μείωσαν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα και το ανακοίνωσαν επίσημα

Οι Coldplay μείωσαν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα και το ανακοίνωσαν επίσημα Φωτογραφία: EPA/MAURICIO DUENAS CASTANEDA
Οι Coldplay έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Ιουνίου.

Λίγες μέρες πριν από τις δύο sold out συναυλίες τους στο ΟΑΚΑ, στις 8 και 9 Ιουνίου, οι Coldplay σε ανάρτησή τους ενημέρωσαν για τις πρωτοβουλίες τους αναφορικά με τη βιωσιμότητα στην παγκόσμια περιοδεία τους.

Όπως ανέφεραν πλέον θέτουν νέους στόχους και ανακοίνωσαν τα αποτελέσματά τους μέχρι τώρα. Η περιοδεία τους «Music Of The Spheres», που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022 και έχει πουλήσει πάνω από 9 εκατ. εισιτήρια μέχρι στιγμής, όπως αποκάλυψαν έχει ήδη παράγει 59% λιγότερο ανθρακικό αποτύπωμα συγκριτικά με τις περιοδείες τους το 2016 και το 2017. Αυτό ήδη ξεπερνά τον αρχικό στόχο του Κρις Μάρτιν και των συνεργατών του, που είχε ως όριο το 50%.

Επίσης αποκάλυψαν ότι 7 εκατομμύρια δέντρα έχουν φυτευτεί παγκοσμίως χάρη στην επιτυχία των live εμφανίσεών τους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το συγκρότημα δεσμεύεται να φυτευτεί ένα δέντρο για κάθε άτομο που θα παρακολουθήσει την περιοδεία του.

«Όταν ανακοινώσαμε για πρώτη φορά την περιοδεία «Music Of The Spheres» το 2021, δεσμευτήκαμε να μειώσουμε τις άμεσες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (από την παραγωγή εκπομπών, το φορτίο, το συγκρότημα και τα ταξίδια του πληρώματος) τουλάχιστον κατά 50%», έγραψε το συγκρότημα σε.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε ότι οι άμεσες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα δύο πρώτα χρόνια αυτής της περιοδείας είναι 59% λιγότερες από την προηγούμενη περιοδεία μας (2016-17). Αυτά τα στοιχεία έχουν επαληθευτεί από το MIT Environmental Solutions Initiative.

»Θα θέλαμε να πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στην απίστευτη οικογένεια της περιοδείας μας και σε όλους τους λαμπρούς ανθρώπους που το έκαναν αυτό δυνατό. Πάνω απ' όλα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι ήρθαν σε μία συναυλία μας και βοήθησαν να φορτιστούν οι μπαταρίες στα ποδήλατα που χρησιμοποιούνται στις συναυλίες μας και στις πίστες χορού.

»Ευχαριστούμε όλους όσοι ήρθαν με τα πόδια, το ποδήλατο, ή τα ΜΜΜ, όλους όσοι έρχονται με επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια νερού ή επέστρεψαν το βραχιολάκι LED τους για ανακύκλωση. Και όλους όσοι έχουν αγοράσει εισιτήριο, πράγμα που σημαίνει ότι έχετε ήδη φυτέψει ένα από τα 7 εκατομμύρια δέντρα μέχρι στιγμής», πρόσθεσαν οι Coldplay.

«Ως μπάντα και ως βιομηχανία, απέχουμε πολύ από εκεί που θα πρέπει να είμαστε σε αυτό. Αλλά είμαστε ευγνώμονες για τη βοήθεια όλων μέχρι στιγμής και χαιρετίζουμε όλους όσοι καταβάλλουν προσπάθειες να πάνε τα πράγματα στη σωστή κατεύθυνση».

Μεταξύ άλλων ευρημάτων που αποκαλύπτουν οι Coldplay είναι ότι 18 συναυλίες τους τροφοδοτήθηκαν εξ ολοκλήρου χρησιμοποιώντας το σύστημα μπαταριών, κατασκευασμένο από ανακυκλωμένες μπαταρίες BMW i3, Τα στατιστικά στοιχεία έχουν επίσης επικυρωθεί από τον καθηγητή John E. Fernandez του MIT ο οποίος επαίνεσε το συγκρότημα που «έθεσε ξανά ένα νέο πρότυπο για ολόκληρη τη μουσική βιομηχανία».

{https://www.instagram.com/p/C7wFHJ6Ibi0/?img_index=1}