Life

Γιατί το Inside out 2 έχει ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους

Γιατί το Inside out 2 έχει ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους
Το Inside out 2 έχει βγει στον κινηματογράφο και όλοι τρέχουν να το δουν.

Δεν έχει σημασία πόσο χρονών είμαστε, 5,15, 25 ή 55 κάποια παιδικά πάντα θα μας συγκινούν ή θα μας αγγίζουν λίγο παραπάνω. Θα μας βάζουν να σκεφτούμε και να αναθεωρήσουμε τις επιλογές μας.

Αυτό ακριβώς φαίνεται πως έχει συμβεί με το Inside out 2. Πριν δέκα χρόνια περίπου γνωρίσαμε την Ράιλι και τα συναισθήματα της, σαν μικρό παιδάκι είδαμε την χαρά, την λύπη, τον φόβο και τον θυμό. Πλέον είναι μια έφηβη κοπέλα και τα συναισθήματα της άλλαξαν, ακριβώς όπως συμβαίνει κάθε φορά που μπαίνουμε στην εφηβεία. 

Στο Inside out 2 έρχονται να προστεθούν κι άλλα συναισθήματα που θα φέρουν αλλαγές στην διάθεση της μικρής μας πρωταγωνίστριας, γνωρίζουμε το συναίσθημα της ζήλειας, της ντροπής, της βαρεμάρας και του άγχους. Το άγχος συγκεκριμένα είναι αυτό που θα προκαλέσει την μεγαλύτερη «ζημιά» στην ζωή της Ράιλι.

Ο λόγος που το συγκεκριμένο παιδικό έχει αγγίξει περισσότερο τα μεγαλύτερα... παιδιά και τους ενήλικες παρά τα μικρότερα παιδάκια είναι γιατί όλοι μας έχουμε περάσει από αυτή την φάση, που βάζεις τα κλάματα γιατί έβγαλες ένα μικροσκοπικό σπυράκι, που κλαίγαμε στο δωμάτιο μας γιατί δεν μας κοίταξε ο Κωστάκης από το Α2 ή η Μαρία από την ίδια τάξη.

Όσον αφορά όμως το συναίσθημα του άγχους αυτό είναι κάτι που δεν θα σταματήσει να υπάρχει δυστυχώς. Ίσως γι' αυτό αυτή η ταινία μας έχει κάνει να θέλουμε να την δούμε τόσο πολύ. Στο πρόσωπο της Ράιλι βλέπουμε τους ευαυτούς μας, ξεχνάμε να ζούμε επειδή αγχωνόμαστε για το τι θα πουν οι άλλοι για αυτό που θα φορέσουμε, για το πως θα μιλήσουμε στους άλλους, ενώ καλά καλά δεν ζούμε το παρόν.

Στην ταινία βλέπουμε το άγχος να παίρνει τον έλεγχο από την χαρά στο μυαλό της Ράιλι. Όσο μεγαλώνουμε αντιμετωπίζουμε τα πράγματα με άγχος, μας έρχεται μια καλή ευκαιρία και αντί να ενθουσιαστούμε από χαρά μας καταβάλει το άγχος και σκεφτόμαστε χίλια πράγματα που μπορεί να μην συμβούν καν.

Δεν θα σας κάνω spoil εάν δεν έχετε δει την ταινία αλλά θα προτείνω να την δείτε είτε μόνοι είτε με παρέα, είτε είστε μεγάλοι είτε είστε μικροί. Θα καταλάβετε πολλά για τα συναισθήματα σας.

Trailer:

{https://www.youtube.com/watch?v=IHltElQs_k8}