Life

Πέθανε η ηθοποιός Σέλι Ντουβάλ - Πρωταγωνίστησε στη «Λάμψη»

Πέθανε η ηθοποιός Σέλι Ντουβάλ - Πρωταγωνίστησε στη «Λάμψη»
«Έπρεπε να κλαίω 12 ώρες την ημέρα», είχε πει η ηθοποιός για τα γυρίσματα της ταινίας του Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

Η Σέλι Ντουβάλ, η ηθοποιός που είναι περισσότερο γνωστή για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στη «Λάμψη» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πέθανε στον ύπνο της από επιπλοκές του διαβήτη, στο σπίτι της στο Τέξας, δήλωσε ο σύντροφός της, Νταν Γκίλροϊ, μιλώντας στο Hollywood Reporter.

«Έπρεπε να κλαίω 12 ώρες την ημέρα, τους τελευταίους εννέα μήνες συνεχόμενα, για πέντε ή έξι ημέρες την εβδομάδα», είχε πει κάποτε για τα γυρίσματα της «Λάμψης».

Πέρα από τη «Λάμψη», η Σέλι Ντουβάλ είχε παίξει μεταξύ άλλων στις ταινίες «Νευρικός εραστής», «Nashville» και «3 Γυναίκες», για την οποία κέρδισε το βραβείο γυναικείου ρόλου στο φεστιβάλ των Καννών.

Τη δεκαετία του ‘90 συμμετείχε μόνο σε ένα φιλμ, το «The Portrait of a Lady» και στη συνέχεια για δύο δεκαετίες έμεινε μακριά από τη μεγάλη οθόνη, προτού επανέλθει με το «The Forest Hills» πέρυσι.

Οι NYT απέδωσαν την εξαφάνισή της σε δύο γεγονότα: σεισμός κατέστρεψε το σπίτι της στο Λος Άντζελες το 1994, ενώ ο αδελφός της νόσησε από καρκίνο.

Η ίδια είπε τον περασμένο Μάιο στην εφημερίδα ότι υπήρξε θύμα της ασταθούς βιομηχανίας του θεάματος. «Ήμουν σταρ. Είχα πρωταγωνιστικούς ρόλους. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι απλά ότι μεγαλώνεις, αλλά δεν είναι. Είναι βία. Πώς θα νιώθατε αν οι άνθρωποι ήταν καλοί μαζί σας και ξαφνικά έκαναν στροφή 180 μοιρών; Δεν το πιστεύεις ποτέ εκτός αν σου συμβεί. Για αυτό πληγώνεσαι, επειδή δεν μπορείς να πιστέψεις ότι είναι αλήθεια», είχε δηλώσει τότε.

Όσο για το γιατί επέλεξε να επιστρέψει με το «The Forest Hills», είχε απαντήσει: «Ήθελα να παίξω ξανά. Και αυτός ο τύπος έπαιρνε συνέχεια τηλέφωνο, οπότε κατέληξα να το κάνω».

Πριν από όλα αυτά, το 2016, είχε εμφανιστεί στην εκπομπή «Dr. Phil» και είχε αποκαλύψει ότι αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής υγείας. «Είμαι πολύ άρρωστη, χρειάζομαι βοήθεια», είχε πει τότε.

{https://www.youtube.com/watch?v=LtI0uG6tjew}