Life

Θοδωρής Αθερίδης: Το εγκεφαλικό που υπέστη 3 λεπτά πριν ανέβει στη σκηνή - «Έμεινα 48 ώρες στη ΜΕΘ»

Θοδωρής Αθερίδης: Το εγκεφαλικό που υπέστη 3 λεπτά πριν ανέβει στη σκηνή - «Έμεινα 48 ώρες στη ΜΕΘ» Φωτογραφία: SOOC/ MENELAOS MYRILLAS
«Πάθαμε το ίδιο με τον Σταρόβα», είπε ο Αθερίδης.

Ο Θοδωρής Αθερίδης μίλησε για το εγκεφαλικό που υπέστη πριν από μερικά χρόνια, μόλις λίγα λεπτά πριν ανέβει στη σκηνή για θεατρική παράσταση στην οποία έπαιζε εκείνη την περίοδο.

Ο ηθοποιός περιέγραψε στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ τις πρώτες σκέψεις του, πώς έπαιξε σε εκείνη την παράσταση, αλλά και την αλλαγή στην νοοτροπία του μετά το εγκεφαλικό.

«Έφτιαχνα τη γραβάτα μου στον καθρέφτη (...) και ξαφνικά νιώθω ένα σαν “ακόρντο”, ένα μούδιασμα στη γλώσσα, στο μάγουλο και σε όλο μου το χέρι, πρώτη μου φορά στη ζωή μου. Κατευθείαν σε κλάσματα λέω ότι δεν υπάρχει νεύρο που να ενώνει γλώσσα, μάγουλο και χέρι. Άρα είναι κεφάλι, άρα είναι ή όγκος ή σκλήρυνση κατά πλάκας ή εγκεφαλικό», δήλωσε.

«Πήρα ένα ηρεμιστικό και βγαίνω στην παράσταση. 12 λεπτά λιγότερο κράτησε, αλλά κατά τη διάρκεια κι ενώ μου είχε περάσει όλο αυτό, πήγα να τινάξω ένα τσιγάρο και δεν μπορούσα να το πετύχω. Μου κόβονται τα πόδια. Λέω, αν δεν περάσεις τα επόμενα αστεία, θα σε πιάσει πανικός. Αν σε καταλάβουν οι άλλοι δύο πάλι θα σε πιάσει πανικός», συνέχισε και σημείωσε ότι ο Άλκης Κούρκουλος αντιλήφθηκε ότι κάτι συνέβαινε, επειδή έπιανε συνέχεια το χέρι του.

Αμέσως μετά κάλεσαν γιατρό, που του είπε ότι πρέπει να κάνει μαγνητική τομογραφία. «Την έκανα και ήταν εγκεφαλικό και πρόλαβα τη θρομβόλυση. Tην άλλη ημέρα ήμουν μια χαρά. Πάθαμε το ίδιο με τον Σταρόβα, εκείνος στην ομιλία κι εγώ στην κίνηση, επεσήμανε.

«Έκατσα 48 ώρες στην εντατική και βγήκα και έκανα παράσταση. Ήμουν πολύ χαρούμενος που ζω. Μετά αναθεωρείς κάποια πράγματα. Λες δεν θα ξαναστενοχωρηθώ ποτέ», εξομολογήθηκε.

Αυτό δεν είναι θέμα απόφασης, τόνισε. «Το βλέπεις μπροστά στα μάτια σου. Αν ήταν πιο μεγάλος ο θρόμβος ή αν είχε πάει σε άλλο σημείο θα μπορούσα να μείνω ξερός, να μείνω σακάτης, να μην ξαναμιλήσω. Όλα είναι ζάρια εκείνη την ώρα. Τι συζητάμε; Κάθε πρωί όταν ξυπνάς να λες το ΠΕΔ. “Πρώτα ο Θεός”, “Έχει ο Θεός” και “Δόξα τω Θεώ”», κατέληξε ο Θοδωρής Αθερίδης.