Οικονομία

Τι αλλάζει στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων της ΑΑΔΕ

Τι αλλάζει στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων της ΑΑΔΕ
Στην αναβάθμιση του Κέντρου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με στόχο τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των φορολογούμενων μέσω ενός νέου, ολοκληρωμένου συστήματος.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η ΑΑΔΕ προκήρυξε ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό συνολικής εκτιμώμενης αξία 26,86 εκατ. ευρώ.

Ο κύριος στόχος της ΑΑΔΕ είναι η βελτίωση και η αναβάθμιση της συνολικής εμπειρίας εξυπηρέτησης των φορολογούμενων από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων. Το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου παν-καναλικού συστήματος εξυπηρέτησης (Omni Channel), το οποίο θα συνδυάζει και θα ενοποιεί όλα τα κανάλια εξυπηρέτησης των φορολογούμενων. Το σύστημα αυτό θα λειτουργεί ως κεντρικός κόμβος για τη συλλογή και μεταφορά πληροφοριών μεταξύ διαφόρων καναλιών εξυπηρέτησης, όπως η διαδικτυακή πύλη, οι εφαρμογές για κινητά, ο ψηφιακός βοηθός και η τηλεφωνική εξυπηρέτηση.

Η σύμβαση περιλαμβάνει επίσης την αναβάθμιση των τεχνολογικών υποδομών του Κέντρου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων. Αυτή η αναβάθμιση θα βελτιώσει τα πληροφοριακά συστήματα και εργαλεία, υποστηρίζοντας καλύτερα τις ανάγκες εξυπηρέτησης των φορολογούμενων. Στο πλαίσιο αυτό, θα ενσωματωθούν νέες τεχνολογικές λύσεις που θα ενισχύσουν την απόδοση και την αξιοπιστία των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ειδική προσοχή θα δοθεί στην ενσωμάτωση νέων δυνατοτήτων και εργαλείων για τη βελτίωση της πληροφόρησης και της υποστήριξης, τόσο για τους εξωτερικούς χρήστες (πολίτες και επιχειρήσεις) όσο και για τους εσωτερικούς χρήστες της ΑΑΔΕ και των σχετικών φορέων.

Το νέο σύστημα θα πρέπει να είναι ευέλικτο και παραμετροποιήσιμο, ώστε να μπορεί να προσαρμόζεται στις εκάστοτε ανάγκες και διαδικασίες. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να υποστηρίζει τη δημιουργία και τροποποίηση δυναμικών ροών εργασίας, καθώς και την ενσωμάτωσης νέων λειτουργιών και υπηρεσιών. Η σύμβαση περιλαμβάνει επίσης τη δυνατότητα για συντήρηση και ενημερώσεις του συστήματος για διάστημα έως πέντε χρόνια μετά την ολοκλήρωση της αρχικής σύμβασης.

Η εκτιμώμενη συνολική αξία της σύμβασης, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος προαίρεσης, ανέρχεται σε 26,86 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ). Η σύμβαση θα ανατεθεί με το κριτήριο της πλέον συμφέρουσας από οικονομικής άποψης προσφοράς βάσει βέλτιστης ποιότητας – τιμής. Η διάρκεια της είναι 18 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για συντήρηση και ενημερώσεις έως πέντε χρόνια μετά την ολοκλήρωσή της.