Life

O Μάικλ Κίτον θέλει να τον αποκαλούν με το πραγματικό του όνομα πλέον

O Μάικλ Κίτον θέλει να τον αποκαλούν με το πραγματικό του όνομα πλέον Φωτογραφία: IMDB
Ο κινηματογραφικός «Σκαθαροζούμης», Μάικλ Κίτον, έχει το ίδιο όνομα με έναν πρωτοκλασάτο ηθοποιό.

Ο Μάικλ Κίτον, πρωταγωνιστής του θρυλικού Σκαθαροζούμη, και του σίκουελ που άνοιξε το Φεστιβάλ της Βενετίας φέτος, δεν θέλει πια να τον αποκαλούν με το καλλιτεχνικό του όνομα αλλά με το πραγματικό.

Η αλήθεια όμως είναι ότι υπάρχει ένα ζήτημα με το πραγματικό του όνομα γιατί είναι το ίδιο με έναν άλλον διάσημο ηθοποιό. Το πραγματικό όνομα του Μάικλ Κίτον είναι Μάικλ Ντάγκλας.

Παρά τη σύγχυση με το όνομα ωστόσο ο Μάικλ Κίτον διευκρίνισε σε συνέντευξή του στο People πως υπάρχει λύση για να μην προκληθεί παρανόηση. Θεωρεί ότι αυτό που μπορεί να κάνει είναι αυτός να λειτουργεί επαγγελματικά ως Μάικλ Κίτον Ντάγκλας.

«Λέω λοιπόν, έτσι σαν προειδοποίηση, το όνομά μου στους τίτλους να είναι Μάικλ Κίτον Ντάγκλας» είπε και προτίθεται στο μέλλον να το χρησιμοποιήσει. Υπογράμμισε μάλιστα και τον κανόνα του Σωματείου Ηθοποιών που απαγορεύει σε έναν καλλιτέχνη να υπογράφει συμβόλαιο αν το όνομά του είναι το ίδιο ακριβώς με κάποιου άλλου ήδη μέλους του Σωματείου. Και δεν είναι ο μόνος ηθοποιός που έχει το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Η βραβευμένη με Όσκαρ για τους πρωταγωνιστικούς της στις ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου, Έμα Στόουν, της οπoίας το πραγματικό όνομα είναι Έμιλι Τζιν Στόουν εξήγησε ότι παρά το γεγονός ότι κράτησε το επίθετό της, όταν πρωτομπήκε στο Σωματείο των Ηθοποιών, άλλαξε το όνομά της από Έμιλι σε Έμι για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Επειδή ήδη υπήρχε μέλος του Σωματείο με αυτό το όνομα.

Το 2028 είχε αποκαλύψει ότι επέλεξε το όνομα Έμα επειδή είχε εμμονή με την Έμα Μπάρτον από τις Spice Girls.