Life

«Πυρά» Σεργουλόπουλου κατά Σεφερλή – «Το Δελφινάριο δεν είναι αρένα να βάζεις θηρία να τρώνε ανθρώπους»

«Πυρά» Σεργουλόπουλου κατά Σεφερλή – «Το Δελφινάριο δεν είναι αρένα να βάζεις θηρία να τρώνε ανθρώπους»
Ο Φώτης Σεργουλόπουλος έκανε το δικό του σχόλιο για τις αντιδράσεις εναντίον της παράστασης του Μάρκου Σεφερλή

Συνεχίζονται τα σχόλια και οι αντιδράσεις με αφορμή το σκετς που κάνει ο Μάρκος Σεφερλής στο Δελφινάριο με το οποίο σατιρίζει το Nemo από την Ελβετία, που νίκησε τον περασμένο Μάιο το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Μέρος της παράστασης, περιλαμβάνει τη μεταμφίεση του Μάρκου Σεφερλή στο Nemo, το non binary άτομο που κέρδισε στη Eurovision 2024. Από την πρεμιέρα και μετά, άρχισαν να διαρρέουν στα social media, αποσπάσματα από το νούμερο του Μάρκου Σεφερλή και πολλοί τον στοχοποίησαν για κοροϊδία σε βάρος του τραγουδιστή αλλά γενικότερα τα άτομα που δηλώνουν πως είναι μη δυαδικού φύλου (non binary).

Θέση για το επίμαχο ζήτημα πήρε και ο Φώτης Σεργουλόπουλος όπου μέσα από την εκπομπή του στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στην παράσταση του κωμικού ηθοποιού, τονίζοντας ότι μέσω της εν λόγω «επιθετικής» σάτιρας βάλλονται ομάδες ανθρώπων.

«Είναι μεγάλη διαφορά αυτό που λες ότι σατίριζες ανθρώπους, πολιτικούς και το χαιρόντουσαν και σου έδιναν βραβεία, ενώ αυτή τη στιγμή υπάρχει μία διάθεση κάποιων ανθρώπων που σατιρίζουν κάποιες ομάδες άλλων ανθρώπων και στενοχωριούνται. Οι άνθρωποι επί σκηνής δεν το καταλαβαίνουν πως στενοχωριούνται και συνεχίζουν να το κάνουν με έναν τρόπο λίγο επιθετικό. Επειδή έχεις παίξει στο Δελφινάριο και δεν είναι μία αρένα, ένα κολοσσαίο που βάζεις θηρία να τρώνε ανθρώπους». είπε αρχικά ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Τότε ο Δημήτρης Πιατάς είπε: «Έχεις δίκιο Φώτη. Είναι αλήθεια και ξέρω το θέμα που έχει προκύψει. Έχει αλλάξει η εποχή μας. Ο καλλιτέχνης προηγείται της εποχής του, αλλά καμία φορά μιμείται την εποχή του. Η εποχή μας είναι πάρα πολύ σκληρή. Χθες πήρα την εγγονή μου, την Ολίβια για να πάμε σινεμά και να δει ταινία με τον παππού της. Πήγα στο Ζάππειο κι είδα μία ταινία universal, που είχε bullying, αρνητικούς ήρωες και κακία. Ήταν τελείως αντιπαιδαγωγική παιδεία και τα παιδιά είδανε βία. Μετά ψαχνόμαστε γιατί έχουμε βία στα σχολεία. Ας ψάξουμε με την ευθύνη που έχουμε όλοι εμείς που είμαστε στις καρέκλες. Εγώ αν ήξερα τι ταινία είναι, δεν θα πήγαινα την εγγονή μου γιατί πήγε με πρωτοβουλία του παππού της και της γιαγιάς της να δει μία σκληρή ταινία».

«Είναι λάθη. Η εποχή μας έχει διαφοροποιηθεί. Ακόμα κι η ηθική κι η άποψη αλλάζει σε μία νύχτα. Η ιστορία αλλάζει συνέχεια και διαφοροποιείται… Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί κι εγώ προσπαθώ να κρατήσω τις κόκκινες γραμμές μου και την αθωότητά μου», πρόσθεσε ο Δημήτρης Πιατάς.