Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Σε κλίμα ακραίας τοξικότητας συνεδριάζει η ΠΓ, πότε ανοίγει τα χαρτιά του ο Κασσελάκης, τι ζητάει ο Πολάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Σε κλίμα ακραίας τοξικότητας συνεδριάζει η ΠΓ, πότε ανοίγει τα χαρτιά του ο Κασσελάκης, τι ζητάει ο Πολάκης
Σε κλίμα ακραίας τοξικότητας συνεδριάζει σήμερα στις 16:00 η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας σειρά θεμάτων στην ατζέντα της, ενώ παράλληλα, συνεχίζεται από τον Στέφανο Κασσελάκη η αμφισβήτηση της καθαίρεσης του.

Ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν, λοιπόν, στη σημερινή ΠΓ θα είναι και οι διαφορές απόψεις αντιμετώπισης του, αν και δεν αναμένεται ακόμη κάποια κίνηση εναντίον του. Σε ότι αφορά την επίσημη δημοσιοποίηση των προθέσεων του Στέφανου Κασσελάκη, δηλαδή το αν σκοπεύει να είναι υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, αναμένεται προς το τέλος της εβδομάδας, όπως αναφέρουν στενοί του συνεργάτες.

Ο Πολάκης βάζει ξανα θέμα χρονοδιαγράμματος

Πλην του "θέματος Κασσελάκη", στη Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ θα συζητηθεί εκ νέου το χρονοδιάγραμμα για το Έκτακτο Συνέδριο και την προσφυγή στη βάση για την εκλογή νέου προέδρου. Και αυτό διότι ο Παύλος Πολάκης έχει προαναγγείλει με ανάρτηση του ότι θα ζητήσει την επίσπευση των διαδικασιών κατά περίπου ένα μήνα, προκειμένου να σταματήσει η διαλυτική κατάσταση που αντιμετωπίζει η Κουμουνδούρου. Ωστόσο, στις ψηφοφορίες που διεξήχθησαν στην προηγούμενη ΠΓ και στην Κεντρική Επιτροπή που προηγήθηκε ο Χανιώτης βουλευτής είχε μειοψηφίσει με μεγάλη διαφορά έναντι των υπόλοιπων.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο καταστατικών αλλαγών

Στην Πολίτικη Γραμματεία θα συζητηθεί, επίσης και το ενδεχόμενο το Έκτακτο Συνεδριο να έχει ταυτόχρονα και καταστατικό χαρακτήρα δηλαδή, να προχωρήσει και σε καταστατικές αλλαγές. Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές ποια άποψη στηρίζει η κάθε πλευρά και η σημερινή συζήτηση φαίνεται ότι θα έχει χαρακτήρα ανοιχτής διαβούλευσης.

Αναζήτηση λύσης για τα ΜΜΕ

Τέλος, στην ΠΓ θα αναζητηθεί λύση και στο πρόβλημα των ΜΜΕ του κόμματος, δηλαδή της Αυγής και του Κοκκίνου, τα οποία αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές δυσχέρειες. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα τεθεί από ορισμένους και θέμα αλλαγής των διευθύνσεων των δύο Μέσων, οι οποίες είχαν επιλεγεί από τον Στέφανο Κασσελάκη.