Life

Η σειρά «τέρατα» στο Netflix: Τι ξέρουμε για τα αδέρφια Μενέντεζ

Η σειρά «τέρατα» στο Netflix: Τι ξέρουμε για τα αδέρφια Μενέντεζ
Τα αδέρφια Μενέντεζ σκότωσαν τους γονείς τους μέσα στην έπαυλή τους στο Μπέβερλι Χιλς το 1989 και η ιστορία τους με τον τίτλο «Τέρατα» έχει γίνει μια από τις πλέον πολυσηζητημένες σειρές του Netflix!

Το ερώτημα στη νέα σειρά του Netflix «Τέρατα» δεν είναι αν ο Λάιλ και ο Έρικ Μενέντεζ σκότωσαν τους γονείς τους. Αυτό έχουν παραδεχτεί ότι το έκαναν.

Το «μυστήριο» που παραμένει εδώ και 35 χρόνια είναι το γιατί το έκαναν. Αυτό που ισχυρίστηκαν είναι πως σκότωσαν από φόβο και όντας σε κατάσταση αυτοάμυνας μετά από χρόνια σωματικής, συναισθηματικής και σεξουαλικής τους κακοποίησης.

Τα αδέλφια Μενέντεζ συνελήφθησαν τον Μάρτιο του 1990 και η δίκη τους που μεταδόθηκε ζωντανά στην τηλεόραση συγκλονίζοντας την αμερικανική κοινή γνώμη.

Η εισαγγελία υποστήριξε πως το κίνητρο των αδελφών ήταν ξεκάθαρα οικονομικό: Αμέσως μετά την τραγική δολοφονία των γονιών τους άρχισαν να ξοδεύουν τα χρήματα τους αγοράζοντας καφετέριες και εστιατόρια - σχεδιάζοντας να κάνουν μια δική τους επιχείρηση εστίασης - αλλά και ακριβά ρούχα, ρολόγια Rolex και αυτοκίνητα Porche, ενώ έκαναν μαθήματα τένις, ταξίδευαν σε εξωτικούς προορισμούς και έδειχναν να απολαμβάνουν την νέα του ζωή χωρίς καμία ένδειξη θλίψης.

Οι ένορκοι δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν σε κάποια απόφαση και τα αδέλφια δικάστηκαν ξανά. Στη δεύτερη δίκη τους δεν έγιναν δεκτά τα τεκμήρια για την σεξουαλική τους κακοποίηση και οι Μενέντεζ καταδικάστηκαν σε ισόβια χωρίς αναστολή, αποφεύγοντας την θανατική ποινή.

Φυλακίστηκαν χωριστά και έκαναν να δουν ο ένας τον άλλο 18 χρόνια. Τα αδέρφια επανενώθηκαν το 2018, μετά από δεκαετίες, σε σωφρονιστικό ίδρυμα της Καλιφόρνια, ενώ τώρα οι συγγενείς τους προσπαθούν να μαζέψουν υπογραφές για να βγουν από τη φυλακή.

Τη νέα σειρά Monsters του Netflix υπογράφει ο Ράιαν Μέρφι ενώ στο σπουδαίο καστ βρίσκουμε τους Χαβιέ Μπαρδέμ, Κλόι Σεβινί και Κούπερ Κοχ.

NETWORK