Life

Παπακαλιάτης: Οι πρώτες δηλώσεις για την κατάσταση υγείας του πατέρα του μετά το ατύχημα (βίντεο)

Παπακαλιάτης: Οι πρώτες δηλώσεις για την κατάσταση υγείας του πατέρα του μετά το ατύχημα (βίντεο) Φωτογραφία: MEGA
Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση του πατέρα του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, λέει ο διοικητής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται.

«Είναι σταθερά. Από ό,τι μας λένε οι γιατροί είναι κρίσιμη η κατάσταση, δήλωσε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης για τον πατέρα του ο οποίος νοσηλεύεται πολυτραυματίας αφού παρασύρθηκε από μηχανή.

«Από ό,τι μας λένε οι γιατροί είναι κρίσιμη η κατάσταση. Αλλά νομίζω ότι τον πρώτο μεγάλο κίνδυνο τον έχει περάσει. Έχει μπόλικα χτυπήματα. Επικοινωνεί μιλάει. Δεν ξέρω τι άλλο να σας πω είμαι λίγο σαστισμένος να τα πούμε μια άλλη στιγμή» είπε στις κάμερες έξω από το γενικό νοσοκομείο Ηρακλείου ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

Διοικητής Βενιζέλειου Νοσοκομείου: Σταθερή αλλά κρίσιμη η κατάστασή του Μανόλη Παπακαλιάτη

Ο πατέρας του Μανόλης Παπακαλιάτης παρασύρθηκε από μηχανή ενώ ήταν πεζός και διέσχιζε την οδό Κρασανάκη στην Κρήτη. Ο πατέρας του Χριστόφορου Παπακαλιάτη τραυματίστηκε σοβαρότατα με κατάγματα στο πρόσωπο, στα χέρια και στα πόδια. Μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ και δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του, σύμφωνα με πληροφορίες. Τη μηχανή οδηγούσε ένας 17χρονος ο οποίος τραυματίστηκε ωστόσο δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

Ο διοικητής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Κρήτης, Γιώργος Χαλκιαδάκης, μίλησε για την κατάσταση της υγείας του πατέρα του Χριστόφορου Παπακαλιάτη λέγοντας πως «ο ασθενής νοσηλεύεται στη ΜΕΘ μετά από χειρουργική επέμβαση στα κάτω άκρα. Η κατάσταση κρίνεται σταθερή, είναι αιμοδυναμικά σταθερός, δεν είναι διασωληνωμένος. Έχει χειρουργηθεί για κατάγματα στο δεξιό μηριαίο και κατάγματα στη δεξιά κνήμη. Έχει κατάγματα στα ζυγωματικά, ένα κάταγμα στον αυχένα, Αιμοδυναμικά και αναπνευστικά είναι σταθερός. Νομίζω είμαστε σε μία σταθερή κατάσταση».

Διευκρίνισε ακόμα πως «για έναν ασθενή που είναι πολυτραυματίας υπάρχει κίνδυνος. Θεωρώ ότι είμαστε σε μία σταθερή κατάσταση, κρίσιμη αλλά σταθερή. Ευτυχώς δεν έχει σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση, τα υπόλοιπα πιστεύω και εύχομαι να πάνε όλα καλά. Τα πρώτα 24ωρα είναι κρίσιμα γιατί μπορεί να υπάρξουν επιπλοκές λόγω καταγμάτων», δήλωσε ο διοικητής του γενικού νοσοκομείου του Ηρακλείου.