Οικονομία

Κοινωφελής Εργασία στο ΙΚΑ: Τρίμηνη παράταση ζητούν οι εργαζόμενοι

Κοινωφελής Εργασία στο ΙΚΑ: Τρίμηνη παράταση ζητούν οι εργαζόμενοι
Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ ζήτα από την κυβέρνηση την παράταση των υφιστάμενων προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας στο ΙΚΑ για άλλους τρεις μήνες διότι ο οργανισμός δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που θα ανακύψουν με την λήξη τους.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία αναφέρει ότι ο οργανισμός υπολειτουργεί, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα «τη καθυστέρηση απονομής συντάξεων, τον άμεσο έλεγχο επιχειρήσεων με συνέπεια τη μεγέθυνση της εισφοροδιαφυγής, αλλά και όλα τα τμήματα λειτουργίας του».

«Παρότι ως Συνδικάτο είμαστε αντίθετοι με αυτή τη μορφή απασχόλησης (Κοινωφελής Εργασία), διότι θεωρούμε ότι υπάρχει εκμετάλλευση των συμμετεχόντων, είναι γεγονός ότι η πρόσληψή τους βοηθά σε σημαντικό βαθμό τις Υπηρεσίες μας, τους εργαζομένους, αλλά και τους συναλλασσόμενους» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Για τον λόγο αυτό και σε συνδυασμό με το ότι «οι υπηρετούντες με προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας στο ΙΚΑ από το Δεκέμβριο του 2015 έχουν αποκτήσει τεράστια εμπειρία», η Ομοσπονδία ζητά απ’ την κυβέρνηση να εξετασθεί με κάθε τρόπο η δυνατότητα επέκτασης και παράτασης της σύμβασης των ήδη υπηρετούντων από 5 σε 8 μήνες.

Στόχος του αιτήματος αυτού όπως αναφέρει η Ομοσπονδία είναι η «διασφάλιση της καλύτερης λειτουργίας των Υπηρεσιών».