Οικονομία

Ξεκινάει το απόγευμα ο νέος γύρος διαπραγμάτευσης για το ασφαλιστικό

Ξεκινάει το απόγευμα ο νέος γύρος διαπραγμάτευσης για το ασφαλιστικό Ξεκινάει το απόγευμα ο νέος γύρος διαπραγμάτευσης για το ασφαλιστικό
Νέα συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργου Κατρούγκαλου, και των εκπροσώπων των θεσμών θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα.  

Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 17:00 και στο επίκεντρό της αναμένεται να βρεθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο δημοσιεύθηκε χθες.

Νωρίτερα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, υπογράμμισε πως όλοι θα έχουν την ίδια μεταχείριση «από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου μέχρι και το τελευταίο μπλοκάκι».

Σε ότι αφορά τη συνταξιοδοτική δαπάνη είπε πως «είναι μικρότερη για το μέλλον κατά 1% του ΑΕΠ. Αποφασίσαμε να μοιράσουμε τη μικρότερη πίτα με δικαιότερο τρόπο».

«Θα τα πάρουμε από αυτούς που φοράνε μαντηλάκι και γραβάτα, σαν εμένα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο ΔΝΤ τόνισε πως «δεν αμφισβητεί μόνο αυτά που θα κάνουμε στο μέλλον αλλά και αυτά που έχουμε πράξει μέχρι τώρα». Όμως όπως υπογράμμισε «όλα θα φανούν την Πέμπτη μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Eurostat».