Οικονομία

Στο ΣτΕ κατά του Ασφαλιστικού ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

Στο ΣτΕ κατά του Ασφαλιστικού ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος Στο ΣτΕ κατά του Ασφαλιστικού ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος
Την αντίθεση του Π.Ι.Σ. στον νέο νόμο για το ασφαλιστικό, το οποίο έχει φορολογικό χαρακτήρα, επανέλαβε σήμερα ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ο. κ. Μιχάλης Βλασταράκος και αποφάσισε την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Ειδικότερα το Διοικητικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε το Προεδρείο να συνεχίσει τους αγώνες ενάντια στις διατάξεις του νόμου. Επίσης, αποφάσισε να προσβάλλει στο Συμβούλιο της Επικρατείας τις εφαρμοστικές διατάξεις, οι οποίες θα αφορούν το Ταμείο των Υγειονομικών. Σε συνεργασία με τους άλλους Υγειονομικούς Φορείς, το Προεδρείο του Π.Ι.Σ. θα εξετάσει τη δυνατότητα δημιουργίας Επαγγελματικού Ταμείου, με πυρήνα τον Τομέα Πρόνοιας και της Στέγης Υγειονομικών.
 
Όσον αφορά τον ΕΟΠΥΥ και την συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση, ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο, ότι μέχρι σήμερα οφείλονται στον Οργανισμό από τα Ασφαλιστικά Ταμεία 2,3 δισ. ευρώ, από εισφορές ασθένειας. Οι δε ληξιπρόθεσμες οφειλές του Π.Ι.Σ. προς τους παρόχους, ανέρχονται στο 1,7 δισ. ευρώ. Εάν τα Ασφαλιστικά Ταμεία είχαν εξοφλήσει τις υποχρεώσεις τους προς τον ΕΟΠΥΥ, ο Οργανισμός θα μπορούσε να ανταποκριθεί στην αποπληρωμή των οφειλομένων ποσών προς τους παρόχους υπηρεσιών υγείας.

Η ομάδα διαπραγμάτευσης, συνεχίζει τη λειτουργία της με τις αντίστοιχες ομάδες του ΕΟΠΥΥ, για να δημιουργηθούν συμβάσεις που θα στηρίζονται στη βάση της ισοτιμίας, της νομιμότητας, της εκπλήρωσης των συμβατικών υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ στα όρια των οριζομένων προθεσμιών στο 100% των παροχών.