Οικονομία

Υπ. Εργασίας: Τι ισχύει πλέον για τις νέες συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων

Υπ. Εργασίας: Τι ισχύει πλέον για τις νέες συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων Υπ. Εργασίας: Τι ισχύει πλέον για τις νέες συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων
Σε διευκρινίσεις σχετικά με τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων με το νέο Ασφαλιστικό έδωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Κατρούγκαλος με ανακοίνωση του.

«Δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις στο νόμο της μεταρρύθμισης μεταξύ ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων. Εφαρμόζεται σύστημα ισονομίας σε όλους.» αναφέρει ο υπουργό Εργασίας.

Ετσι σύμφωνα με τον υπουργό, οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν μέσο μισθό στη διάρκεια του εργασιακού τους βίου 1000 ευρώ και κάτω, θα πάρουν μεγαλύτερη σύνταξη από ό,τι με το παλαιό σύστημα.

Ακόμη και για τους σχετικά υψηλόμισθους, υπάρχει πρόβλεψη «κόφτη» στη μεταβατική διάταξη του άρθρου 6 παρ. 1 εδ. γ του νόμου 4387/2016 (του νόμου της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης), που εγγυάται ότι δεν θα υπάρχουν σημαντικές προς τα κάτω αποκλίσεις, μέχρι το τέλος του 2018.

Για παράδειγμα, για το 2016, ο νόμος εγγυάται με το μηχανισμό της προσωπικής διαφοράς ότι καμία νέα σύνταξη δεν θα είναι μικρότερη από το 90% αυτής που θα υπολογιζόταν με το παλαιό σύστημα, άρα δεν θα υπάρχουν μειώσεις μεγαλύτερες του 10% σε καμιά νέα σύνταξη. Από το 2018 και μετά, λόγω της ρήτρας ανάπτυξης και οι νέες συντάξεις θα είναι μεγαλύτερες από αυτές που αντιστοιχούν στο σημερινό επίπεδο ανάπτυξης της οικονομίας».