Οικονομία

Ο Ντάισελπμπουμ μειώνει τις προσδοκίες της Αθήνας για το Eurogroup

Ο Ντάισελπμπουμ μειώνει τις προσδοκίες της Αθήνας για το Eurogroup Ο Ντάισελπμπουμ μειώνει τις προσδοκίες της Αθήνας για το Eurogroup
Ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg, τόνισε σήμερα: «Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι θα υπάρξει οριστική συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup της 24ης Μαΐου».

Αμφιβολίες σχετικά με την επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα στο Eurogroup της Τρίτης 24 Μαΐου φέρεται να εξέφρασε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. Ο επικεφαλής του Eurogroup τόνισε ότι η συμφωνία στις 24 Μαΐου δεν έχει διασφαλιστεί και δεν θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη.ς προς το ελληνικό χρέος, υποστήριξε ότι είναι μακροπρόθεσμο και με πολύ χαμηλά επιτόκια, υποδηλώνοντας ότι τα περιθώρια ελάφρυνσής του είναι οριακά. Το σχόλιο του Ντάισελμπλουμ είναι απάντηση στην πρόταση του ΔΝΤ για το χρέος.

Το Ταμείο προτείνει πάγωμα κεφαλαίου ή τόκων έως το 2040 με επιτόκιο 1,5%. Ο επικεφαλής του Eurogroup παραδέχθηκε, τέλος, ότι η Ελλάδα έχει κάνει κάποια βασικά βήματα προόδου.