Οικονομία

Randstad: Στοχευμένες προσλήψεις από τις επιχειρήσεις - Οι μισθοί ανα ειδικότητα

Randstad: Στοχευμένες προσλήψεις από τις επιχειρήσεις - Οι μισθοί ανα ειδικότητα Randstad: Στοχευμένες προσλήψεις από τις επιχειρήσεις - Οι μισθοί ανα ειδικότητα
Του Βασίλη Αγγελόπουλου To 80% των εταιριών που συμμετείχαν στην ετήσια έρευνα απασχόλησης της Randstad, δήλωσαν ότι επηρεάστηκαν από την οικονομική κατάσταση κατά την περσινή χρονιά. Επίσης, οι περισσότερες εταιρίες δήλωσαν ότι σχεδιάζουν προσλήψεις για το τρέχον έτος, με τις πιο πολλές να γίνονται στα τμήματα πωλήσεών τους.

Επίσης, θετικό πρόσημο προσλήψεων έχουν τα τμήματα Πληροφορικής και Μάρκετινγκ / Επικοινωνιών. Ο λόγος είναι ότι οι επιχειρήσεις διαπιστώνουν ότι χρειάζεται αναβάθμιση του προσωπικού στον τομέα των νέων δεξιοτήτων, αλλά και στο λανσάρισμα των νέων προϊόντων.

Στην έρευνα HR τάσεων και μισθών συμμετείχαν 340 στελέχη, υπεύθυνα για τη λήψη αποφάσεων, από εταιρίες διαφόρων κλάδων, από όλη τη χώρα. Διεξήχθη το διάστημα από τον Νοέμβριο του 2015 έως και τον Φεβρουάριο του 2016. Όσοι συμμετείχαν στην έρευνα εστίασαν στο σκέλος της προσέλκυσης ταλέντων και στη διατήρησή τους. Στο πλαίσιο αυτό τονίστηκε ότι οι επιχειρήσεις για να διατηρήσουν στο εργατικό δυναμικό τους, κάποιο ταλέντο, προσφέρουν μεταξύ άλλων, καλύτερες μισθολογικές παροχές, μπόνους, εκπαίδευση και επαγγελματική εξέλιξη.

Οι δύο καλύτεροι τρόποι προσέλκυσης ταλέντων, είναι μέσω συστάσεων των υπαλλήλων ή μέσω εταιριών στελέχωσης. Συνήθως απαιτούνται από έναν έως τρεις μήνες για να καλυφθεί μια θέση μόνιμης απασχόλησης.

Οι μισθοί ανάλογα την ειδικότητα

ranstad1

ranstad2

ranstad3

NETWORK