Οικονομία

Επανεξετάζονται οι όροι για το επίδομα απομακρυσμένων και ορεινών περιοχών

Επανεξετάζονται οι όροι για το επίδομα απομακρυσμένων και ορεινών περιοχών Επανεξετάζονται οι όροι για το επίδομα απομακρυσμένων και ορεινών περιοχών
Στην επανεξέταση των όρων για την χορήγηση του επιδόματος απομακρυσμένων και ορεινών περιοχών προχωρά η κυβέρνηση σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Βερναρδάκη.

Σε απάντηση του μετά από σχετική επερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής κ. Χ. Μπγιάλας σχετικά με το Επίδομα απομακρυσμένων-παραμεθόριων περιοχών ο Αναπληρωτής Υπουργός Χριστόφορος Βερναρδάκης έκανε γνωστό ότι το επίδομα εξακολουθεί να καταβάλλεται στους δικαιούχους στο ίδιο ύψος και με τις ίδιες προϋποθέσεις.

Παράλληλα όμως το Υπουργείο όπως έκανε γνωστό ο αναπληρωτής υπουργός, στο πλαίσιο της παρεχόμενης νομοθετικής εξουσιοδότησης που περιλαμβάνεται στις διατάξεις και σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες προχωρά στην επανεξέταση του καθορισμού των απομακρυσμένων-παραμεθόριων περιοχών, λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της νησιωτικότητας και ορεινότητας των περιοχών, καθώς και τις σχετικές προτάσεις που έχουν υποβληθεί για το εν λόγω θέμα.

Υπενθυμίζουμε ότι με τον ν.4024/2011 ορίστηκε ότι δικαιούνται επίδομα Απομακρυσμένων – Παραμεθόριων περιοχών οι μόνιμοι και συμβασιούχοι υπάλληλοι ύψους 100 ευρώ αρκεί να υπηρετούν σε περιοχές όπου πληρούν τα κριτήρια. Το επίδομα αυτό καταβάλλεται με την απαραίτητη προϋπόθεση οι δικαιούχοι του προσφέρουν υπηρεσία με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στην Υπηρεσία της περιοχής που δικαιολογεί την καταβολή του.