Οικονομία

International Life: Ποια συμβόλαια περνούν στην Εθνική Ασφαλιστική

International Life: Ποια συμβόλαια περνούν στην Εθνική Ασφαλιστική International Life: Ποια συμβόλαια περνούν στην Εθνική Ασφαλιστική
Ξανθή Γούναρη Μετά από εννέα μήνες διαπραγματεύσεων μπήκαν οι υπογραφές  μεταξύ της Εθνικής Ασφαλιστικής και της International Life για τη μεταφορά του μεγαλύτερου μέρους του χαρτοφυλακίου Ζωής του κλάδου Ατομικών Ασφαλίσεων της International Life AEAZ, στην Εθνική Ασφαλιστική

Χωρίς να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, υπολογίζεται ότι η μεταβίβαση του 70%- 80% του χαρτοφυλακίου ζωής της International Life (περίπου 15.000 συμβόλαια) θα έχει ολοκληρωθεί ως τα τέλη Ιουλίου. Οι όροι που συνοδεύουν τα μεταβιβασθέντα συμβόλαια δεν θα αλλάξουν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες γίνονται προσπάθειες από την πλευρά της International Life για την κάλυψη και του υπόλοιπου 20%-30% των ασφαλισμένων.
Όπως αναφέρεται από πηγές της αγοράς, το τμήμα του χαρτοφυλακίου που θα μεταφερθεί στην Εθνική Ασφαλιστική αφορά τα ατομικά συμβόλαια ζωής που είναι συνδεδεμένα και με υγεία.

Προς το παρόν η όλη διαδικασία της μεταβίβασης βρίσκεται στη δικαιοδοσία της Τράπεζας της Ελλάδας που είναι αρμόδια για την τελική έγκριση.

Εφόσον επικυρωθεί η συμφωνία ο ασφαλιστικός διαχειριστής θα ξεκινήσει τις διαδικασίες μεταβίβασης του χαρτοφυλακίου και ενημέρωσης των ασφαλισμένων.
Στο άλλο «μέτωπο», αυτό της εταιρείας των γενικών ασφαλίσεων, στα 20,7 εκατ. ευρώ προσδιορίστηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος το έλλειμμα με βάση το απαιτούμενο περιθώριο φερεγγυότητας της ασφαλιστικής εταιρείας International Life ΑΕΓΑ, δίνοντας διορία για την κάλυψή του έως τις 30 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι η International Life ΑΕΓΑ δραστηριοποιείται στον κλάδο γενικών ασφαλίσεων και κυρίως στον κλάδο αυτοκινήτου. Εκτιμάται ότι τα ασφαλισμένα οχήματα στην εταιρεία φθάνουν τις 140.000. Σύμφωνα με τον απολογισμό χρήσης του 2015, η εταιρεία έχει δανειοδοτήσει την εταιρεία ζωής με ομολογιακό δάνειο 14,9 εκατ. ευρώ.