Οικονομία

«Ομηρία» για δεκάδες μηχανικούς που συμμετείχαν σε προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας

«Ομηρία» για δεκάδες μηχανικούς που συμμετείχαν σε προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας
Παραμένει το αδιέξοδο για δεκάδες πολιτικούς μηχανικούς οι οποίοι συμμετείχαν στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας για το έτος 2014.

Παρά το γεγονός ότι είναι ασφαλισμένοι στο ΤΣΜΕΔΕ, οι εισφορές που αποδόθηκαν από τους φορείς στους οποίους εργάστηκαν, καταβλήθηκαν στο ΙΚΑ.

Μάλιστα, ανέκυψε πρόβλημα υπαγωγής στη ρύθμιση των 100 δόσεων για ορισμένους από τους μηχανικούς αυτής της κατηγορίας, αφού δεν μπορούσαν να ενταχθούν στη ρύθμιση, μιας και έπρεπε να καταβάλλουν οι ίδιοι τις εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ για το χρονικό διάστημα που εργάζονταν μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας και ήταν ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ...

Αν και έχουν γίνει αλλεπάλληλες παρεμβάσεις τόσο από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους, όσο και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σχετική απάντηση – κατεύθυνση για να λυθεί το πρόβλημα είχε δοθεί από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Δημήτρη Στρατούλη, τον Μάιο του 2015, σήμερα 15 μήνες μετά, το πρόβλημα ακόμα παραμένει.

Οι εισφορές που έχουν παρακρατηθεί από το ΙΚΑ, δεν έχουν ακόμα αποδοθεί στο ΤΣΜΕΔΕ, όπως θα έπρεπε, με συνέπεια η συγκεκριμένη κατάσταση «ομηρείας» των μηχανικών, να συνεχίζεται.