Οικονομία

Τροπολογία για το ΚΕΘΕΑ και την απασχόληση προσωπικού με μπλοκάκι

Τροπολογία για το ΚΕΘΕΑ και την απασχόληση προσωπικού με μπλοκάκι
Με τροπολογία επεκτείνεται και στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένοι Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.) η δυνατότητα συνεργασίας με ιατρούς κάθε ειδικότητας, ψυχολόγους κ.λπ. σε περίπτωση ανεπάρκειας του υφιστάμενου προσωπικού του για την κάλυψη των αναγκών του, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τα Κέντρα Υγείας νησιωτικο')ν. ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών, τον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.) και την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. ΑΕ).

Επίσης προστίθενται οι κοινωνιολόγοι και οι ειδικοί θεραπευτές πρώην εξαρτημένοι που έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία θεραπευτικό πρόγραμμα των εγκεκριμένων Οργανισμών ή Φορέων του ν. 4139/2013. στις κατηγορίες του προσωπικού που δύνανται να συνεργάζονται με δελτίο απόδειξης παροχής υπηρεσιών.

Ειδικότερα με την παρούσα ρύθμιση δίδεται η δυνατότητα και στο Κ.Ε.Θ.Ε.Α., προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του για την προσήκουσα λειτουργία του και εφόσον δεν επαρκεί το προσωπικό του, να συνεργάζεται με ιατρούς κάθε ειδικότητας, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, κοινωνιολόγους, νοσηλευτές και ειδικούς θεραπευτές πρώην εξαρτημένους οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία θεραπευτικό πρόγραμμα των εγκεκριμένων Οργανισμών ή Φορέων, υπό καθεστώς έκδοσης από αυτούς δελτίου απόδειξης παροχής υπηρεσιών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους. Παράλληλα δίδεται η δυνατότητα και στους λοιπούς φορείς να συμβάλλονται με τις ανωτέρω ειδικότητες.

Παράλληλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τα Κέντρα Υγείας νησιωτικών, ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών, το ΚΕ.Λ.Π.ΝΟ., ο Ο.ΚΑ.ΝΑ. το Κ.Ε.Θ.Ε.Α. και η Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε. με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου τους, δύνανται για την κάλυψη των αναγκών τους σε προσωπικό και για την προσήκουσα λειτουργία τους, εφόσον δεν επαρκεί το προσωπικό τους, να συνεργάζονται με ιατρούς κάθε ειδικότητας, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, κοινωνιολόγους, νοσηλευτές και ειδικούς θεραπευτές πρώην εξαρτημένους οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία θεραπευτικό πρόγραμμα των εγκεκριμένων Οργανισμών ή Φορέων του ν. 4139/2013 (Α' 74), με καθεστώς έκδοσης από αυτούς δελτίου απόδειξης παροχής υπηρεσιών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους.