Οικονομία

Ομαλά εξελίσσεται η δακοκτονία στα Χανιά

Ομαλά εξελίσσεται η δακοκτονία στα Χανιά Ομαλά εξελίσσεται η δακοκτονία στα Χανιά
Σε χαμηλά επίπεδα διατηρούνται οι προσβολές από τον δάκο της ελιάς σε περιοχές των Χανίων, όπου εξελίσσεται το πρόγραμμα δακοκτονίας, όπως έκανε γνωστό σήμερα η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ολοκληρώθηκε ο τρίτος δολωματικός ψεκασμός σε όλες τις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, που συμμετέχουν στην δακοκτονία, και στις οποίες είχε αναδειχθεί εργολάβος στον διαγωνισμό της 4ης Μαΐου 2016.

Τρείς δολωματικοί ψεκασμοί έχουν πραγματοποιηθεί στον Δήμο Χανίων, εκτός από τις τοπικές κοινότητες Αγίας Μαρίνας και Σταλού, στην Δημοτική Ενότητα Κισσάμου του Δήμου Κισσάμου, στις Τοπικές Κοινότητες Καμπανού και Τεμενίων του Δήμου Καντάνου - Σελίνου και στον Δήμο Αποκόρωνα, εκτός από τις τοπικές κοινότητες Ραμνής, Στύλου, Γαβαλοχωρίου, Κάϊνας, Κεφαλά, Παϊδοχωρίου και Φρε.

Στις υπόλοιπες περιοχές, στις οποίες αναδείχθηκε εργολάβος κατά την δεύτερη διαγωνιστική διαδικασία, που πραγματοποιήθηκε την 1η Αυγούστου και συγκεκριμένα στον Δήμο Πλατανιά, στις τοπικές κοινότητες Αγίας Μαρίνας και Σταλού του Δήμου Χανίων, στην Δημοτική Ενότητα του Δήμου Πελεκάνου, στην Τοπική Ενότητα Καντάνου, στις τοπικές κοινότητες Ροδοβανίου και Σούγιας του Δήμου Καντάνου - Σελίνου και στις τοπικές κοινότητες Ραμνής, Στύλου, Γαβαλοχωρίου, Κάϊνας, Κεφαλά, Παϊδοχωρίου και Φρε του Δήμου Αποκορώνου, έχει ολοκληρωθεί ο δεύτερος δολωματικός ψεκασμός. Στον Δήμο Σφακίων ο δεύτερος δολωματικός ψεκασμός είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η πορεία του προγράμματος παρακολουθείται από το προσωπικό της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Χανίων, ωστόσο δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός καθώς η περίοδος του φθινοπώρου είναι κρίσιμη για την επιτυχία του προγράμματος.