Οικονομία

Στον ΕΦΚΑ μεταφέρονται υπάλληλοι των Ταμείων

Στον ΕΦΚΑ μεταφέρονται υπάλληλοι των Ταμείων
Του Βασίλη Αγγελόπουλου Τη μεταφορά εργαζομένων από το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, το ΕΤΑΑ, τον ΟΓΑ,  το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ και το  ΝΑΤ,  προς τον ΕΦΚΑ, στο πλαίσιο της στελέχωσης του νέου υπερ – ταμείου κύριας  ασφάλισης, περιγράφει απόφαση του υφυπουργού Εργασίας κ. Τάσου Πετρόπουλου.

Στην απόφαση τονίζεται ότι  η μεταφορά στο νέο Ταμείο,  πραγματοποιείται  με την ίδια εργασιακή σχέση, οργανική θέση, κλάδο, βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που ήδη κατέχουν. Επίσης, σημειώνεται ότι οι υπάλληλοι που μεταφέρονται στον ΕΦΚΑ, τοποθετούνται στη Διεύθυνση Ειδικού Προγράμματος, με προφανή στόχο να προωθήσουν και να επιταχύνουν τη διαδικασία ενοποίησης όλων των ταμείων κύριας ασφάλισης. Άλλωστε γι’ αυτό το λόγο οι υπάλληλοι που μεταφέρθηκαν προέρχονται είτε από το οικονομικό, είτε από  το λογιστικό, είτε από  τα τμήματα πληροφορικής και διοίκησης των ταμείων τους. Ειδικότερα, μεταφέρθηκαν  δέκα υπάλληλοι από το ΙΚΑ, τρεις από τον ΟΑΕΕ, τρεις από τον ΟΓΑ, τρεις από το ΕΤΑΑ, τρεις από το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ και ένας από το ΝΑΤ.

Υπενθυμίζεται ότι το  έκτακτο ΔΣ που έχει συσταθεί για να προωθήσει τη διαδικασία ενοποίησης των ταμείων, λαμβάνει σχετικές αποφάσεις μεταφοράς εργαζομένων, οι οποίες όμως δεν δεσμεύουν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.