Οικονομία

Εκτός λειτουργίας απο Παρασκευή το e-παράβολο στο TAXIS

Εκτός λειτουργίας απο Παρασκευή το e-παράβολο στο TAXIS
Εκτός θα είναι το TAXIS και συγκεκριμένα η εφαρμογή για το e-παράβολο απο την Παρασκεύη εως και την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 σύμφωνα με εγκύκλιο που εκδόθηκε σήμερα και ενημερώνει για την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί από τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ

Λόγω της αντικειμενικής αδυναμίας πρόσβασης στην εφαρμογή του «e-Παράβολο» λόγω προγραμματισμένων εργασιών αναβάθμισης των ηλεκτρομηχανολογικών υποδομών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων & Διοικητικής Υποστήριξης, από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016 στις 20:00 μέχρι και την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 στις 20:00, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα αναφορικά με τη διαδικασία
διενέργειας του τεχνικού ελέγχου εκπρόθεσμων οχημάτων το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016:

Ο τεχνικός έλεγχος θα διενεργείται χωρίς την έκδοση-πληρωμή-δέσμευση του προβλεπόμενου ηλεκτρονικού παραβόλου, ενώ ο πολίτης θα καταβάλλει στο ιδιωτικό ΚΤΕΟ το αντίστοιχο αντίτιμο. Σε περίπτωση που ο πολίτης έχει ήδη εκδώσει και πληρώσει το προβλεπόμενο ηλεκτρονικό παράβολο, τότε ο τεχνικός έλεγχος θα διενεργείται χωρίς να πραγματοποιηθεί η δέσμευση του παραβόλου.

Στο χώρο των παρατηρήσεων του ΤΕ που εκδίδεται μετά την ολοκλήρωση του τεχνικού ελέγχου, θα αναγράφεται μόνο το ποσό του ηλεκτρονικού παραβόλου και όχι ο μοναδικός ψηφιακός κωδικός που χορηγείται μέσω της εφαρμογής του «e-Παράβολο», ακόμη και στην περίπτωση που το παράβολο έχει εκδοθεί και πληρωθεί από τον ίδιο τον πολίτη. Επιπλέον, θα αναγράφεται η φράση «εν αναγράφεται ο ψηφιακός κωδικός του παραβόλου βάσει της αριθμ. οικ. 66381/5106/10-10-2016 εγκυκλίου του ΥΠΥΜΔΙ». Επίσης, δεν θα αποστέλλονται στο μηχανογραφικό σύστημα του Υπουργείου τα αρχεία τύπου xml με τα δεδομένα των τεχνικών ελέγχων εκπρόθεσμων οχημάτων.

Το αργότερο μέχρι την ευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 24:00, τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ θα πρέπει να αποστείλουν, στο μηχανογραφικό σύστημα του Υπουργείου , το σύνολο των αρχείων xml με τα δεδομένα των εκπρόθεσμων τεχνικών ελέγχων που διενεργήθηκαν την αναφερόμενη ημερομηνία, στα οποία θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται το ποσό και ο μοναδικός ψηφιακός κωδικός των αντίστοιχων ηλεκτρονικών παραβόλων που προηγουμένως θα πρέπει να έχουν εκδοθεί-πληρωθεί-δεσμευθεί.

Εξυπακούεται ότι εάν, για οποιονδήποτε λόγο, η εφαρμογή του «e-Παράβολο» λειτουργήσει την αναφερόμενη ημερομηνία, τότε η παρούσα εγκύκλιος δεν έχει εφαρμογή.