Οικονομία

Καθυστέρηση της 2ης αξιολόγησης απο το πολιτικό αδιέξοδο ΔΝΤ - ευρωπαίων δανειστών

Καθυστέρηση της 2ης αξιολόγησης απο το πολιτικό αδιέξοδο ΔΝΤ - ευρωπαίων δανειστών
Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ΜΝΙ, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι η δεύτερη αξιολόγηση δεν θα ολοκληρωθεί πριν το τέλος του έτους καθώς παραμένει το χάσμα μεταξύ Ευρωπαίων και ΔΝΤ για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Το ΜΝΙ μάλιστα κάνει λόγο για πολιτικό αδιέξοδο στις συζητήσεις οι οποίες θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα στην Ουάσιγκτον.

Σημειώνεται ότι το ΔΝΤ ζητά κούρεμα του χρέους προκειμένου να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα ενώ η ευρωπαϊκή πλευρά επιμένει ότι η συζήτηση αυτή πρέπει να ανοίξει μετά την ολοκλήρωση του μνημονίου το 2018.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του ΜΝΙ, στους κόλπους των Ευρωπαίων, η βούληση για συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα «αποδυναμώνεται», παρά το γεγονός ότι πολλά κοινοβούλια στη βόρεια Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου του γερμανικού, επικύρωσαν το τρίτο Μνημόνιο με προϋπόθεση τη μελλοντική εμπλοκή του ΔΝΤ.

Εν τω μεταξύ, την ενεργοποίηση του ταμείου αποκρατικοποιήσεων έως το τέλος του έτους, ζήτησε, από το Λουξεμβούργο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.