Οικονομία

Στο μικροσκόπιο της Τρόικας ο ΕΟΠΥΥ

Στο μικροσκόπιο της Τρόικας ο ΕΟΠΥΥ
Στο «μικροσκόπιο» της τρόικας βρέθηκε σήμερα ο ΕΟΠΥΥ ενώ οι εκπρόσωποι των Θεσμών θα συναντηθούν αύριο Τετάρτη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Κατά τη σημερινή συνάντηση των τεχνικών κλιμακίων με επικεφαλής τον Τζουζέπε Καρόνε, τη συζήτηση μονοπώλησε ο ΕΟΠΥΥ και συγκεκριμένα οι δαπάνες του Οργανισμού για φάρμακα και εξετάσεις των ασφαλισμένων του

Στην μαραθώνια συνάντηση – από τις 10 το πρωί έως και τις 3 το μεσημέρι- συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας κ. Ιωάννης Μπασκόζος, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρης Μπερσίμης, η πρόεδρος του ΕΟΦ κ. Αικατερίνη Αντωνίου και υπηρεσιακοί παράγοντες των παραπάνω φορέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Healthview.gr, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ παρουσίασε ένα «πακέτο» δομικών αλλαγών για τον έλεγχο και τον εξορθολογισμό των δαπανών καθώς και όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί ή προωθούνται προς την ίδια κατεύθυνση.

Ο κ. Καρόνε από την πλευρά του ζήτησε στοιχεία για την υπέρβαση των δαπανών ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αξιολόγησε θετικά τις αλλαγές που προωθούνται στον ΕΟΠΥΥ. Ειδική αναφορά έγινε στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ και τη πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση για την εξόφλησή τους.