Ελλάδα

Κύκλωμα ΕΟΠΥΥ: Στη φυλακή ο «Μισέλ», έξι κατηγορούμενοι ελεύθεροι

Κύκλωμα ΕΟΠΥΥ: Στη φυλακή ο «Μισέλ», έξι κατηγορούμενοι ελεύθεροι Φωτογραφία: UNSPLASH
Αύριο απολογούνται οι υπόλοιποι 9 κατηγορούμενοι, για το κύκλωμα του ΕΟΠΥΥ, μεταξυ των οποίων γιατροί και φαρμακοποιοί.

Ο αποκαλούμενος στη δικογραφία ως «Μισέλ» που φέρεται να διακινούσε τα παράνομα συνταγογραφούμενα φάρμακα στους τοξικομανείς, κριθηκε πριν από λίγο προσωρινά κρατούμενος, μετά την απολογία του στην 1η τακτική ανακρίτρια, για το κύκλωμα του ΕΟΠΥΥ.

Κατά το κατηγορητηριο ο «Μισέλ» ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης είχε το ρόλο να βρίσκει ΑΜΚΑ ανασφάλιστων ή αλλοδαπών, υποδυόμενος τον γιατρό ή το βοηθό γιατρού. Επίσης, φέρεται να παραλάμβανε τα παράνομα συνταγογραφούμενα φάρμακα τα οποία στη συνέχεια παρέδιδε στον 51χρονο γιατρό, φερόμενο ως έναν εκ των "εγκεφάλων" του κυκλώματος. Σε διαφορετική περίπτωση τα διακινούσε μόνος σε άλλα πρόσωπα. 

Οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με ή χωρίς περιοριστικούς όρους. Σε δυο γυναίκες επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα και της καταβολής εγγύησης 10 χιλιάδων ευρών. Σε ένα ακόμη άτομο επιβλήθηκε εγγυοδοσία 5 χιλιάδων ευρώ και παρουσία στο ΑΤ της περιοχής του.

Οι άλλοι τρεις έφυγαν ελεύθεροι χωρίς όρους. Ανάμεσά τους είναι και μια γιατρός. Σύμφωνα με το συνήγορό της προσκόμισε στην ανακρίτρια στοιχεία που αποδεικνύουν ότι συνταγογραφούσε νόμιμα φάρμακα.

Αύριο απολογούνται οι υπόλοιποι 9 κατηγορούμενοι, μεταξυ των οποίων γιατροί και φαρμακοποιοί.

Νωρίτερα, απολογήθηκε ένας Μαροκινός που φέρεται να είχε το ρόλο του μεταφραστή, κάνοντας παράλληλα θελήματα. Απολογούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας: «Έκανα τον διερμηνέα σε αλλοδαπούς ασθενείς. Μου έδιναν τις συνταγές και τις πήγαινα προς εκτέλεση σε φαρμακείο. Δεν ήξερα ότι ήταν παράνομες όταν τις πήγαινα στο φαρμακοποιό».