Οικονομία

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ «πληρώνουν» την οργή των ανέργων

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ «πληρώνουν» την οργή των ανέργων
Επεισόδια με χειροδικίες κατά εργαζομένων του ΟΑΕΔ, σημειώθηκαν σήμερα με πρωταγωνιστές ανέργους στην Αλικαρνασσό Κρήτης.

Όπως καταγγέλλει ο σύλλογος εργαζομένων του Οργανισμού (πρ ΟΕΚ – ΟΕΕ), η κατάσταση «ήταν εκτός ελέγχου αφού λίγοι επιθετικοί πολίτες παρέσυραν αρκετούς ανέργους, με αποτέλεσμα τις χειροδικίες ακόμη και κατά των υπαλλήλων». Χτες, επίσης, υπήρξε ένταση και μικροεπεισόδια και στον ΟΑΕΔ στη Σύρο.

Όσον αφορά τις αιτίες του προβλήματος ειδικά για το ΚΠΑ2 Αλικαρνασσού Κρήτης, ο σύλλογος επισημαίνει ότι «ο αρμόδιος Περιφερειακός Διευθυντής θα έπρεπε να είχε προβλέψει και επιλύσει τις ανάγκες της υπηρεσίας και να είχε ενισχύσει εγκαίρως το συγκεκριμένο ΚΠΑ2 με προσωπικό είτε από την Περιφερειακή Διεύθυνση είτε από άλλο ΚΠΑ2 Κρήτης».

Σε κάθε περίπτωση ο σύλλογος ανακοίνωσε στάση εργασίας, από τις 10:30 π.μ - αποχή από τα καθήκοντά για το ΚΠΑ2 Αλικαρνασσού Κρήτης για σήμερα 9 Νοεμβρίου 2016 μέχρι τη λήξη του ωραρίου εργασίας.

Ο σύλλογος επισημαίνει ότι «τους Φθινοπωρινούς μήνες η προσέλευση του κόσμου για εγγραφή των εποχικά εργαζομένων αυξάνεται κατακόρυφα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τον εκνευρισμό των πολιτών αφού είναι ανθρωπίνως αδύνατο να εξυπηρετηθούν όλοι οι άνεργοι χωρίς παρεξηγήσεις και διαπληκτισμούς».

Από την άλλη, όμως, οι πολίτες και οι άνεργοι, σημειώνει ο σύλλογος με ξεχωριστή ανακοίνωση, «θα πρέπει να ξέρουν ότι όσους υπαλλήλους και αν έχει μια υπηρεσία, υπάρχει και ένα ανθρώπινο μέγιστο όριο εξυπηρέτησης και εργασίας. Οι ίδιοι οι άνεργοι, ειδικά οι εποχικά εργαζόμενοι στον τουρισμό το ξέρουν αφού είναι αναγκασμένοι και οι ίδιοι να εργάζονται υπερωριακά πέραν των 8 ωρών χωρίς μάλιστα να πληρώνονται. Καλούμε λοιπόν όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες, τη Διοίκηση, την Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης να βοηθήσουν και να ενισχύσουν άμεσα όλες τις υπηρεσίες που έχουν παρόμοιες ανάγκες. Τα τεχνικά προβλήματα, οι ανάγκες σε προσωπικό είναι γνωστά εδώ και πολλά χρόνια αλλά δυστυχώς καμιά Διοίκηση δεν έχει επιλύσει μέχρι τώρα. Εμείς οι εργαζόμενοι όμως είμαστε αυτοί που αντιμετωπίζουμε καθημερινά τους ανέργους και βλέπουμε την αγωνία τους για ένα επίδομα και μια θέση απασχόλησης. Γι'αυτό καλούμε και την νέα Υπουργό Εργασίας να εγκρίνει την πρόσληψη στον ΟΑΕΔ τόσο υπαλλήλων με ειδικότητες Πληροφορικής όσο και υπαλλήλων για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Καταδικάζουμε κάθε μορφής βίας, ακόμη και λεκτικής ιδιαιτέρως κατά των συναδέλφων μας και καλούμε τη Διοίκηση να προστατέψει τους υπαλλήλους για τους οποίους είναι υπεύθυνη».