Οικονομία

Πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο στις 15 Δεκεμβρίου

Πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο στις 15 Δεκεμβρίου
Συλλαλητήριο στην Αθήνα, στις 15 Δεκεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, με συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου, έχουν προγραμματίσει οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ και ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ.

Οι συνταξιούχοι αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους αντιδρώντας δυναμικά στα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Όπως καταγγέλλουν, με τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί στον πρόσφατο νόμο για το Ασφαλιστικό (ν.4387/2016) έρχονται νέες μειώσεις έως 25% στις καινούργιες συντάξεις. Επίσης, θεωρούν ότι διαλύεται το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και περίθαλψης, καταργείται το σύστημα κοινωνικών παροχών και δικαιωμάτων, ενώ εμπορευματοποιείται η υγεία.

Οι συνταξιούχοι δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, μέχρι να επιστρέψουν οι συντάξεις τους στα επίπεδα που είχαν διαμορφωθεί όταν είχαν συνταξιοδοτηθεί, αλλά και να επανέλθει η 13η και η 14η σύνταξη.

Επίσης, διεκδικούν την παροχή δημόσιας και δωρεάν περίθαλψης για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, άμεση ενίσχυση των δημόσιων υποδομών σε έμψυχο υλικό, καθώς και ανακεφαλαιοποίηση όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων.