Οικονομία

Απεργία ΠΝΟ - Τέλος στις ελπίδες να σταματήσει η απεργία πριν την Παρασκευή

Απεργία ΠΝΟ - Τέλος στις ελπίδες να σταματήσει η απεργία πριν την Παρασκευή
Τέλος στις ελπίδες να σταματήσει η απεργία ΠΝΟ πριν την Παρασκευή - Εξανεμίστηκαν οι ελπίδες για να σταματήσει η απεργία της ΠΝΟ πριν τουλάχιστον την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου αφού θα συμμετάσχει και στην Πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αρνήθηκε να συμμετέχει στη νέα συνάντηση που κάλεσε ο Υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής και ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το πρωΐ στις 11:30. Η ΠΝΟ καταγγέλει το υπουργείο ότι προσπαθεί να επιβάλλει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, ενεργοποιώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό. «Απόλυτη δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης του ειδικού φορολογικού καθεστώτος των ναυτικών» τόνισε σε παρέμβασή του στην ΕΡΤ ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Την Δευτέρα προηγήθηκε συνάντηση εκπροσώπων της ΠΝΟ με τον Υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή που απέβη άκαρπη, αν και ο κ. Κουρουμπλής είχε δεσμευτεί ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης του ειδικού φορολογικού καθεστώτος των ναυτικών, όπου αποτελεί το κύριο αίτημα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Σε αυτές τις επαφές ζήτησε από τους απεργούς να εξασφαλίσουν, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησής τους, τουλάχιστον ένα πλοίο ασφαλείας για κάθε νησί.

«Ζητήσαμε την βοήθεια της ΠΝΟ, ώστε να εκτιμήσει τις κοινωνικές ανάγκες. Δεν επιβάλαμε κανέναν απεργοσπαστικό μηχανισμό και ούτε πρόκειται να το κάνουμε αυτό», τόνισε σε παρέμβασή του, σήμερα το πρωΐ στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός. «Θεωρώ ότι οι ναυτικοί μας, που τόσα έχουν προσφέρει στην χώρα δεν θα συνεχίσουν σε αυτή την λογική και ότι η συζήτηση θα είναι ισότιμη και όχι με όρους αποκλεισμού της χώρας», συμπήρωσε ο κ. Σαντορινιός.

Η νέα 48ωρη απεργία της ΠΝΟ λήγει στις 6 τα ξημερώματα της Πέμπτης, ενώ αναμένεται τα πλοία να παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια μέχρι και την Παρασκεύη το πρωΐ, καθώς η ΠΝΟ θα συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ για την Πέμπτη.

Την Τετάρτη η διοίκηση της ΠΝΟ θα συνεδριάσει εκ νέου προκειμένου να αποφασίσει την συνέχιση ή όχι των κινητοποιήσεων.