Διεθνή

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν στηρίζει Κάμαλα Χάρις: «Επικίνδυνος ο Τραμπ» (Βίντεο)

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν στηρίζει Κάμαλα Χάρις: «Επικίνδυνος ο Τραμπ» (Βίντεο) Φωτογραφία: Magnus Lejhall/ΕPA
Ο Μπρους Σπρίνγκστιν χαρακτήρισε τις επικείμενες προεδρικές εκλογές ως τις «πιο σημαντικές στην ιστορία των ΗΠΑ».

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν προστέθηκε στη μακρά λίστα των διασημοτήτων που στηρίζουν την υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις για την ηγεσία των ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας «επικίνδυνο» τον πολιτικό της αντίπαλο, Ντόναλντ Τραμπ.

Σε βίντεο που ανάρτησε στα social media χαρακτήρισε τις επικείμενες προεδρικές εκλογές ως τις «πιο σημαντικές στην ιστορία των ΗΠΑ».

«Ίσως από τον Εμφύλιο Πόλεμο και μετά αυτή η μεγάλη χώρα να μην έχει νιώσει τόσο διχασμένη πολιτικά, πνευματικά και συναισθηματικά όσο τώρα», λέει ο Σπρίνγκστιν στο βίντεο, το οποίο γυρίστηκε μέσα σε ένα εστιατόριο.

«Δεν χρειάζεται να είναι έτσι», είπε.

Ο τραγουδιστής άσκησε σφοδρή κριτική κατά του Ντόναλντ Τραμπ: «Είναι ο πιο επικίνδυνος υποψήφιος για την προεδρία, όσο ζω. Η περιφρόνησή του για την ιερότητα του Συντάγματός μας, την ιερότητα της δημοκρατίας, την ιερότητα του κράτους δικαίου και την ιερότητα της ειρηνικής μεταβίβασης της εξουσίας θα πρέπει να τον αποκλείσει από το να γίνει πρόεδρος ξανά. Δεν καταλαβαίνει το νόημα αυτής της χώρας, την ιστορία της ή τι σημαίνει να είσαι βαθιά Αμερικανός», προσθέτει.

Ο Σπρίνγκστιν δήλωσε ότι η Κάμαλα Χάρις και ο υποψήφιος αντιπρόεδρος Τιμ Γουλς «είναι αφοσιωμένοι σε ένα όραμα που σέβεται και συμπεριλαμβάνει τους πάντες, ανεξάρτητα από την τάξη, τη θρησκεία, τη φυλή, την πολιτική σας άποψη ή τη σεξουαλική σας ταυτότητα, και θέλουν να αναπτύξουν την οικονομία με τρόπο που να ωφελεί όλους, όχι μόνο λίγους σαν εμένα. Συν τοις άλλοις, αυτό είναι το όραμα της Αμερικής για το οποίο γράφω με συνέπεια εδώ και 55 χρόνια».

«Τώρα, ο καθένας βλέπει τα πράγματα διαφορετικά και σέβομαι την επιλογή σας ως συμπολίτης. Αλλά όπως κι εσείς, έχω μόνο μία ψήφο και είναι ένα από τα πιο πολύτιμα αγαθά που έχω. Γι' αυτό στις 5 Νοεμβρίου θα δώσω την ψήφο μου στην Κάμαλα Χάρις και τον Τιμ Γουόλς. Ευχαριστώ που με ακούσατε».

Η είδηση της υποστήριξής του δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς ο Σπρίνγκστιν ήταν ένθερμος υποστηρικτής του Μπαράκ Ομπάμα και του Τζο Μπάιντεν και υποστήριξε τη Χίλαρι Κλίντον το 2016, όταν αυτή αναμετρήθηκε με τον Τραμπ.