Οικονομία

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την ασφάλεια των εργαζομένων

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την ασφάλεια των εργαζομένων
Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου για θέματα ασφαλείας των εργαζομένων με αφορμή το θανατηφόρο ατύχημα στο κατάστημα των «Everest» στην περιοχή της Πλ. Βικτωρίας.

Όπως αναφέρουν στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «Ένα από τα πρώτα ερωτήματα που εγείρονται είναι εάν η εταιρεία Everfood Α.Ε. λαμβάνει γενικότερα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων της και την πρόληψη αναλόγων περιστατικών. Επιπλέον, χρήζουν διερεύνησης οι συγκεκριμένες συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα και το πώς διεξάγονταν εργασίες συντήρησης με το κατάστημα σε λειτουργία».

Στη συνέχεια τονίζουν πως «Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας από την πρώτη στιγμή απέστειλε στον χώρο κλιμάκιο επιθεωρητών για την διερεύνηση των αιτιών του εργατικού ατυχήματος και τόνισε ότι θα εξακριβωθούν πλήρως όλες οι πτυχές της υπόθεσης».

Καταλήγοντας η υπουργός ερωτάται:
1. Ποια είναι η δράση του Σ.ΕΠ.Ε μέχρι τώρα στον τομέα εστίασης, τόσο στα θέματα ασφαλείας και υγείας των εργαζομένων όσο και σε ζητήματα εργασιακών σχέσεων;
2. Πώς εξασφαλίζεται η τήρηση των κανόνων ασφαλείας και υγείας των εργαζομένων στον χώρο των επιχειρήσεων εστίασης;