Οικονομία

Η ΓΣΕΕ στηρίζει τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ

Η ΓΣΕΕ στηρίζει τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ
Την αλληλεγγύη της στην ΕΣΗΕΑ, στους δημοσιογράφους και στους άλλους εργαζόμενους των Μέσων Ενημέρωσης που προστίθενται στη μεγάλη λίστα της εφιαλτικής ανεργίας στη χώρας μας, εκφράζει η ΓΣΕΕ.

Με ανακοίνωσή της, η Συνομοσπονδία υπογραμμίζει ότι οι δραματικές εξελίξεις στον ΔΟΛ, το MEGA και σε άλλα Μέσα Ενημέρωσης, σε βάρος των δημοσιογράφων, αποτελεί «εμφανή απειλή για την πολυφωνία και την ενημέρωση των πολιτών». Προσθέτει, δε, ότι «η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το τελευταίο διάστημα η ελευθερία των ΜΜΕ στην Ελλάδα είναι καταστροφική, όπως και η στοχοποίηση δημοσιογράφων από την κυβέρνηση, λόγω της κριτικής που της ασκούν».

Για το θέμα, μετά από δημόσια παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ έχουν υπάρξει σχετικές επισημάνσεις, τόσο από τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, όσο και από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.

Η ΓΣΕΕ καυτηριάζει το γεγονός ότι «οι εργαζόμενοι στις δύο παλαιότερες εθνικής κυκλοφορίας εφημερίδες, Το Βήμα και Τα Νέα, παραμένουν 6 μήνες απλήρωτοι», την ώρα που οι Τράπεζες προωθούν διαδικασίες ειδικής εκκαθάρισης για τον ΔΟΛ, ενώ «απλήρωτοι και σε καθεστώς ομηρίας είναι και οι εργαζόμενοι στο MEGA».

Η ΓΣΕΕ όπως και η ΕΣΗΕΑ, καλεί την κυβέρνηση, τις τράπεζες και όλες τις πολιτικές δυνάμεις, να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και κανείς άλλος εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του.

NETWORK