Οικονομία

24άωρη απεργία λόγω απόλυσης στη ΒΙΒΕΧΡΩΜ

24άωρη απεργία λόγω απόλυσης στη ΒΙΒΕΧΡΩΜ
Με 24άωρη απεργία απάντησαν οι εργαζόμενοι της ΒΙΒΕΧΡΩΜ στην απόφαση της διοίκησης της επιχείρησης να απολύσει εργαζόμενο, επειδή, σύμφωνα με την ΟΕΧΒΕ, μίλησε στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων για τα δικαιώματα των εργατών, προβάλλοντας ταυτόχρονα και τις συνδικαλιστικές του απόψεις.

Όπως επισήμανε σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος (ΟΕΧΒΕ), «μια τέτοια απόλυση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από κανέναν». Μάλιστα, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε σήμερα συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο, που «πήρε τη μορφή Γενικής Συνέλευσης χωρίς ούτε ένας εργαζόμενος να διαβεί την πύλη του».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία «όλοι οι εργαζόμενοι ομόφωνα αποφάσισαν να μην επιτρέψουν να περάσει ο δρόμος της τρομοκρατίας που έχει επιλέξει ο Διευθύνοντας Σύμβουλος κ. Προβατάς». Κοινή διαπίστωση είναι ότι «επιλέχθηκε ένας δρόμος τρομοκρατίας που στοχεύει στην κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων που χτίστηκαν με τον αγώνα του Σωματείου και την σύμπνοια των εργαζομένων».

Αξίζει να επισημανθεί ότι η συγκεκριμένη απόλυση πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο που η διοίκηση της πολυεθνικής εταιρίας επέλεξε «να μην προχωρήσει στην υπογραφή ΣΣΕ, που ήδη διανύει το στάδιο της μετενέργειας».

Πάντως, παρά την προσπάθεια της Ομοσπονδία να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους διοικούντες για να ανακληθεί η απόλυση, όπως οι ίδιοι οι συνδικαλιστές καταγγέλλουν, υπήρξε άρνηση από την πλευρά της εταιρίας για κάθε διάλογο. Η ΟΕΧΒΕ προειδοποιεί «προς πάσα κατεύθυνση» ότι «θα εξαντλήσει τα όρια του διαλόγου και στην Επιθεώρηση Εργασίας και στο Υπουργείο Εργασίας. Εάν παρόλα αυτά δεν ανακληθεί η απόλυση η Απεργία θα είναι διαρκείας».