Οικονομία

Τροπολογία για εκτέλεση αποφάσεων μονιμοποίησης συμβασιούχων

Τροπολογία για εκτέλεση αποφάσεων μονιμοποίησης συμβασιούχων
Τροπολογία που αντιμετωπίζει το ζήτημα κυρίως των δήμων που αρνούνταν να εφαρμόσουν το νόμο και δεν ανανέωναν τις συμβάσεις εργαζομένων στην καθαριότητα, κατατέθηκε σήμερα σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που ψηφίζεται την Πέμπτη.

Με την τροπολογία αποσαφηνίζονται ζητήματα συμμόρφωσης του Δημοσίου, ΟΤΑ και ΝΠΔΔ με δικαστικές αποφάσεις όσον αφορά τις προσλήψεις προσωπικού σε φορείς του δημόσιου τομέα.

Ειδικότερα, προβλέπονται τα εξής:

1.    Η απόφαση κατανομής του προσωπικού, που διορίζεται σε εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων, έχει αποκλειστικά διαπιστωτικό χαρακτήρα και η έλλειψη της δεν αναστέλλει την υποχρέωση συμμόρφωσης της διοίκησης στις οικείες δικαστικές αποφάσεις.
2.    Τα προβλεπόμενα από τις οικείες διατάξεις τυπικά και πρόσθετα προσόντα διορισμού δεν απαιτούνται, για την ολοκλήρωση της κατάταξης σε θέσεις εργασίας αορίστου χρόνου κατηγορίας ΥΈ και ΔΕ, η οποία πραγματοποιείται σε συμμόρφωση με δικαστικές αποφάσεις.

Τέλος, από την τροπολογία δεν προκαλείται πρόσθετη επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού ή των προϋπολογισμών της Γενικής Κυβέρνησης.