Οικονομία

Νεφελούδης: Επαναστατική και εξπρές η ενοποίηση των Ταμείων

Νεφελούδης: Επαναστατική και εξπρές η ενοποίηση των Ταμείων
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, υπερασπίστηκε την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που αφορά στην ενοποίηση των Ταμείων.

«Μέσα από τη διαδικασία ενοποίησης των ασφαλιστικών ταμείων προφανώς παρατηρούνται καθυστερήσεις και διαφοροποιήσεις. Αυτό που γίνεται στην Ελλάδα σήμερα,  το έχω χαρακτηρίσει επαναστατικό, καθώς υλοποιείται με γοργούς ρυθμούς. Σε εμάς έγινε σε πέντε- έξι μήνες» δήλωσε ο κ. Νεφελούδης.

«Εάν συνεχίζαμε έτσι για ένα χρόνο την ίδια κατάσταση στο ασφαλιστικό σύστημα, σε έναν χρόνο-δύο δεν θα είχαμε να πληρώναμε συντάξεις», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Νεφελούδη «μετά από πολλά χρόνια  το ΙΚΑ δεν προχώρησε σε εσωτερικό δανεισμό για να πληρώσει συντάξεις» γεγονός που σύμφωνα με τον ίδιο σημαίνει ότι «υπάρχει μια συστηματική προσπάθεια οργάνωσης της δουλειάς μας και συνεργασίας με το κόσμο για να πληρώνονται οι εισφορές».

Καρυπίδης εναντίον Νεφελούδη για τα ληξιπρόθεσμα

Τη δικαστική οδό θα ακολουθήσει η εταιρία Καρυπίδης εναντίον του Ανδρέα Νεφελούδη, μετά και τη σημερινή αναφορά του γ.γ. του υπουργείου Εργασίας στην «τρόικα» του Αθήνα 9.84 ότι, μεγάλο μέρος των ληξιπρόθεσμων χρεών, που φθάνουν τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ, οφείλεται στην τρομακτική παραβατικότητα της συγκεκριμένης εταιρίας.

Με παρέμβασή του στην ίδια εκπομπή, ο δικηγόρος της εταιρίας, Θέμης Σοφός, γνωστοποίησε ότι η εταιρία θα προσφύγει στα δικαστήρια μετά τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα.
«Βρήκε εύκολη τροφή ρίχνοντας στην πυρά την εταιρία Καρυπίδης, επειδή έπρεπε να δώσει μια απάντηση για τα ληξιπρόθεσμα. Ο ρόλος του είναι να ρυθμίζει ( σ.σ αυτά τα πράγματα) και όχι να επιτελεί το ρόλο του εισαγγελέα και του δικαστή», τόνισε ο κ. Σοφός και κατέληξε: «Θα τον παρακαλούσα επειδή έχω εντολή να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη και για τη σημερινή του αναφορά να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, διότι προσβάλλει με αναληθείς αναφορές την εταιρία και τον ίδιο τον κ. Καρυπίδη».