Οικονομία

Ο Σταθάκης «καλύπτει» τον πρόεδρο του ΔΕΣΦΑ για το «χρυσό» εφάπαξ

Ο Σταθάκης «καλύπτει» τον πρόεδρο του ΔΕΣΦΑ για το «χρυσό» εφάπαξ
Δεν αποτελεί ατόπημα η περίπτωση προαγωγής πριν από τη συνταξιοδότηση στον ΔΕΣΦΑ, σύμφωνα με όσα απάντησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης στη Βουλή.

Ο κ. Σταθάκης διαχώρισε πλήρως την περίπτωση του ΔΕΣΦΑ από όσα είχαν συμβεί με τις αυξήσεις αμοιβών στελεχών στον ΑΔΜΗΕ, υπόθεση για την οποία, όπως έσπευσε να υπογραμμίσει, η κυβέρνηση έδωσε αμέσως το στίγμα της. Στο θέμα αυτό αναφέρθηκαν στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής αρκετοί βουλευτές της αντιπολίτευσης αξιοποιώντας την παρουσία του υπουργού κατά τη διαδικασία συζήτησης για τη ΔΕΗ.

«Το θέμα για ΔΕΣΦΑ θα συζητηθεί λεπτομερώς στη Βουλή. Έχω διαχωρίσει όμως πλήρως το θέμα όπως τέθηκε με την υπόθεση του ΑΔΜΗΕ όπου η κυβέρνηση έδωσε το στίγμα της», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει την αδιαπραγμάτευτη θέση πως στους οργανισμούς που εποπτεύονται από το υπουργείο οι διοικήσεις θα αμείβονται με την αμοιβή του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου και δεν θα ισχύσει η απελευθέρωση του πλαφόν.