Οικονομία

Σε συνέδριο στη Βουλή για τα Εργασιακά θα μιλήσει η Αχτσιόγλου

Σε συνέδριο στη Βουλή για τα Εργασιακά θα μιλήσει η Αχτσιόγλου
Στη Βουλή θα βρίσκεται αύριο το μεσημέρι η υπουργός Εργασίας κ. Έφη Αχτσιόγλου για να συμμετάσχει στο Συνέδριο «Κρίση - Μεταρρυθμίσεις - Ανάπτυξη», που διοργανώνει το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, στην ενότητα «Εργασιακές Σχέσεις & Ανάπτυξη».

Η κ. Αχτσιόγλου θα είναι εισηγήτρια στο θέμα που αφορά το πώς μπορούν οι εργασιακές σχέσεις να ωθήσουν την ελληνική οικονομία σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Είναι προφανές ότι εν μέσω των κρίσιμων διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης και με τα εργασιακά να βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων με τους θεσμούς και να αποτελούν το μεγάλο «αγκάθι» για την επίτευξη συμφωνίας, οι τοποθετήσεις της υπουργού Εργασίας αποκτούν ιδιαίτερη σημασία.

Η συνεδρία θα ξεκινήσει στις τρεις το μεσημέρι. Συντονιστής του θέματος θα είναι ο κ. Σπύρος Λαπατσιώρας, ο οποίος είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΓΠΚΒ και Επίκουρος Καθηγητής Παν/μίου Κρήτης.

Εκτός από την κ. Αχτσιόγλου ξεχωριστές ομιλίες θα πραγματοποιήσουν ο κ. Νίκος Καραθανασόπουλος, βουλευτής του ΚΚΕ, ο κ. Ιωάννης Κουκιάδης, ομότιμος καθηγητής Αριστοτελείου Παν/μίου Θεσσαλονίκης, η κ. Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου-Πεχλιβανίδη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Παν/μίου Αθηνών και ο κ. Γιώργος Αργείτης, αναπληρωτής καθηγητής Παν/μίου Αθηνών, επιστ. δ/ντής Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ.