Οικονομία

ΙΚΑ απογραφή ασφαλισμένων και των προστατευόμενων μελών

ΙΚΑ απογραφή ασφαλισμένων και των προστατευόμενων μελών
ΙΚΑ απογραφή ασφαλισμένων αλλά και των προστατευόμενων μελών Το ΙΚΑ ξεκινάει απογραφή των ασφαλισμένων του σύμφωνα με δηλώσεις το Διοικητή του ΙΚΑ κυρ.Ρ. Σπυρόπουλο και μέσα στο Σεπτέμβριο θα πρέπει να έχουν απογραφούν όλοι οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ αλλά και τα προστατευόμενα μέλη.

Η νέα απογραφή των ασφαλισμένων του ΙΚΑ δεν θα γίνει όπως η απογραφή των συνταξιούχων, ενώ θα αφορά όλους τους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Σπυρόπουλος σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 στόχος είναι να μην χρειαστεί η προσέλευση των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ γιατην απογραφή, παρά μόνο σε λίγες ειδικές περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα το ΙΚΑ θα ξεκινήσει μόνο του την απογραφή λαμβάνοντας στοιχεία από μεγάλους εργοδότες, ενώ όπου χρειάζεται θα ζητηθούν στοιχεία από τους ασφαλισμένους. Ωστόσο εξετάζεται τα στοιχεία αυτά να στέλνονται ηλεκτρονικά και να μην είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία.

Επίσης συμπλήρωσε ο Διοικητής του ΙΚΑ ότι κάθε χρόνο θα γίνεται πιστοποίηση της ασφαλιστικής ικανότητας του ασφαλισμένου και των προστατευόμενων μελών.