Οικονομία

Γεροβασίλη: Αναζητούμε οριστική λύση για την ιδιόρρυθμη ομηρεία των συμβασιούχων

Γεροβασίλη: Αναζητούμε οριστική λύση για την ιδιόρρυθμη ομηρεία των συμβασιούχων
Στη διαβεβαίωση ότι οι συμβασιούχοι – παρατασιούχοι θα λάβουν κανονικά τα δεδουλευμένα τους προέβη η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματικές τις παρατάσεις συμβάσεων στην καθαριότητα των δήμων.

Σε δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», η υπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση αναζητεί οριστική λύση για την αντιμετώπιση του ζητήματος με τις εργασιακές σχέσεις στο Δημόσιο, «για αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ιδιόρρυθμη ομηρεία, την οποία προκάλεσαν οι πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων».

«Είναι ζήτημα που δεν ενδείκνυται για πολιτική αντιπαράθεση και μικροπολιτική, θα πρέπει να μιλάμε με σοβαρότητα», πρόσθεσε, ενώ επισήμανε ότι «οι διαρροές τείνουν να πάρουν τη θέση της κανονικότητας και αυτό είναι ανησυχητικό για τον δημόσιο λόγο και την πολιτική ζωή».

Αντέκρουσε, τέλος, τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί αδιαφανών διαδικασιών στις προσλήψεις, τονίζοντας ότι με αυτή την κυβέρνηση, οι προσλήψεις είτε με σύμβαση είτε σε μόνιμη θέση, γίνονται μέσω ΑΣΕΠ ή με την εποπτεία του ΑΣΕΠ,  «Γιατί εμείς δεν ήρθαμε για να δημιουργήσουμε κανένα κομματικό κράτος, ήρθαμε για να αντιμετωπίσουμε το κομματικό και πελατειακό κράτος», κατέληξε.

Ολ.Γεροβασίλη: Η πολιτική της κυβέρνησης είναι ενιαία και προηγούνται συζητήσεις των αποφάσεων των υπουργών

«Η πολιτική της κυβέρνησης είναι ενιαία και προηγούνται συζητήσεις των αποφάσεων των υπουργών. Την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, την οποία δεν την έχουμε δει, δεν μπορούμε να την σχολιάζουμε επί πραγματικού. Δεν μπορεί να γίνεται πολιτική με διαρροές» δήλωσε νωρίτερα η υπουργός  Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9.89, ερωτηθείσα για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αναφορικά με τους συμβασιούχους των ΟΤΑ.
Η κ. Γεροβασίλη διαβεβαίωσε πως οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι θα πληρωθούν. «Έχουμε μπροστά μας σκληρά εργαζόμενους στην καθαριότητα των ΟΤΑ με κατακερματισμένες συμβάσεις και με αποδοχές των 650 ευρώ» είπε και συμπλήρωσε: «Μας απασχολεί ιδιαίτερα πώς θα λυθεί το πρόβλημα των εγκλωβισμένων εργαζόμενων ανθρώπων γιατί αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα του πελατειακού κράτους που δόμησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και το οποίο αντιπαλεύουμε».

«Θέλουμε τη στήριξη των συνδικαλιστικών οργάνων για να λυθεί, δεν είναι μικροπολιτικό θέμα. Είδαμε έναν ενθουσιασμό στη ΝΔ, με χαιρεκακία, στην ιδέα ότι δεν θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι» τόνισε και κατέληξε: «Είναι σοβαρά θέματα οι ζωές των ανθρώπων, δεν είναι να παίζουμε μικροπολιτικά παιχνίδια. …Όποιος θέλει να βοηθήσει, να ανοίξει το διάλογο για να βρούμε λύση».